Ochráňte pery pred jeseňou a zimou

Zmyslené pery sú snom každej ženy. Ich krásu však môže veľmi rýchlo naštrbiť jesenné počasie a studené zimné vetry.

03.11.2015 14:30
zima, balzam na pery, starostlivosť Foto:
V zime je starostlivosť o pery obzvlášť dôležitá.
debata

Príprava na zimu to neznamená iba prezuť gumy na aute a vytiahnuť čižmy zo skrine. Starajte sa aj o pery, časť tela, ktorá nikdy nie je oblečená.

Medové kúry

Môžete s nimi už začať v tomto období. Nič tým nepokazíte, ak si na pár minút natriete pery medom. Má hojivé účinky. Vie zaceliť praskliny, ktoré by boli vstupnou bránou pre infekcie. Zároveň pery hydratuje a zjemní. Med môžete potom zlízať. Určite tá troška nepoškodí ani línii. Med tak ešte preventívne použijete aj proti zápalom hrdla.

Droždie

Pôsobí vyživujúco na popraskané a skrehnuté pery. Popri tom je veľkým pomocníkom pri liečbe oparov, ktoré sa na perách s príchodom jesene objavujú ako huby po daždi. Nátierka z droždia vie efektívne zabrániť rozširovaniu herpesov. Skúste ju, funguje často lepšie ako drahé krémiky.

Zákaz oblizovať

Ak máte pocit, že si potrebujete obliznúť pery, je to práve v dôsledku vysúšania. Zabráňte tomuto zlozvyku. Pery tým poškodzujete. Pôsobia totiž na ne tráviace enzýmy a čoskoro si ich začnete hrýzť od malých čiastočiek kože. Pravidelne pery hydratujte napríklad bambuckým maslom, obkladmi z olejov a limetky, alebo balzamom. Pocit obliznúť pery sa tak čoskoro vytratí.

Balzam vždy po ruke

V modernom svete samozrejme netreba variť len babským receptom, ale pomôcť si môžete výdobytkami modernej doby. Rúž síce ochránia pery pred počasím, ale ak chcete pre ne urobiť niečo viac, základom je balzam. Sú stvorené na ochranu pred chladom, vetrom aj vysúšaním. Mnohé majú aj UV filter na jasné mrazivé dni, kedy je slnko priadne ostré a jemným perám môže poškodiť.

Vyživujte pery z vnútra

Vonkajšia ochrana je prirodzene dôležitá, ale aj pery sú súčasťou organizmu. Dotýkajú sa ich vaše stravovacie návyky. Na jeseň treba zvýšiť príjem vitamínu B, zinku, vitamínu C a E. Nebezpečenstvom sú práve v prechodovom období diéty, kedy sa s tukom môžete zbaviť aj dôležitých látok, pre ktoré začínajú praskať a chradnúť pery. Správnou výživou si zabezpečíte pery, ktoré nebudú bolieť a budú krásne v každom ročnom období.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá výživa #hydratácia #balzam na pery #zmyselné pery

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...