Šesť kúskov zo skrine, ktoré si musíte zbaliť na plážovú dovolenku!

Leto - čas dovoleniek dáva občas zabrať našej peňaženke aj schopnostiam organizácie a balenia. Máte aj vy podobný problém?

14.07.2015 07:00
Zbaliť sa na dovolenku je pre niektorých z nás... Foto:
Zbaliť sa na dovolenku je pre niektorých z nás veľká výzva.
debata

Pri týždňovej dovolenke, ktorej hlavným cieľom je leňošiť na pláži, naozaj nie je veľa vecí, ktoré budete potrebovať – nutné akurát je, aby ste nezabudli na tie najdôležitejšie.

1. Plavky

Celé či bikiny, na šnúrky, alebo kovové zapínanie – všetky sú spratné a vážia pár gramov. Ak si pribalíte namiesto jedného kúska dva alebo tri, nič sa nestane. Práve naopak, budete spokojnejšia. Či už po estetickej, ale napríklad aj zdravotnej stránke (mnoho žien sa potrebuje prezliecť kvôli náchylnosti na prechladnutie). Takže plavky sú číslo 1 v zozname priorít. Bez nich by ste si asi slnečnú pláž neužili – ak teda nejdete na nudapláž – to máte o ďalšiu starosť menej.

2. Tunika alebo predĺžená ľanová košeľa/košeľové šaty

Ide o najpohodlnejšie kusy odevu na cestu z pláže a domov na hotel. Dokážu patrične zakryť telo, ak je to nutné – zároveň sú vzdušné a tiež sa veľmi ľahko sušia. Pri týždňovej dovolenke vám bude stačiť, ak si zbalíte jednu tuniku a jedny košeľové šaty bez rukávov. Veď aj tak strávite viac času bez nich.

3. Elegantné šaty

Model elegantných šiat oceníte najmä pri večernej návšteve letoviska. Či už máte chuť na bar, tavernu, alebo nočný klub na pobreží, je dobré mať k dispozícii jeden model, ktorý je trochu decentnejší, elegantnejší a zároveň luxusnejší. Hoci ho zvyčajne nosíte s lodičkami, v tomto prípade sa nič nestane, ak ho skombinujete so sandálikmi na plochej podrážke. Pozor však na žabky – tie budú pôsobiť smiešne.

4. Sandále

Podpätky nechajte doma, myslite na komfort. Niektoré letoviská si žiadajú aj dlhšie prechádzky – či už centrom mesta, alebo po promenáde pri pláži. Oceníte, keď ich budete môcť absolvovať v pohodlnej obuvi. Riaďte sa napríklad sezónnymi trendmi – nosia sa metalické, zdobené, ale aj farebné sandáliky. Plnú obuv, ak sa nechystáte na turistiku, nepotrebujete. A na cestu do lietadla sa neostýchajte vziať si ponožky a natiahnuť si ich pokojne do sandál. Bude to len pár hodín.

5. Žabky

Chodiť po piesku bosá vyzerá síce skvelo vo filmoch, ale pravdou je, že piesok zvykne byť rozpálený a niekedy aj nie celkom jemný a čistý. Žabky alebo nazúvacie šlapky sa oplatia. Tiež sú ľahučké a ľahko sa udržiavajú. Za pár minút ich umyjete a vysušíte.

6. Ľahký kardigan alebo mikina

Sama viete, aký typ ženy ste a k čomu inklinujete. Podľa toho vyberajte jeden kúsok odevu, ktorý vás má zahriať počas chladnejších nocí či posedávania na terase reštaurácie pri mori.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #dovolenka #balenie #nutnosť

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...