Zázračný jablčný ocot! Ako pomôže pokožke?

Pri akých problémoch sa oplatí siahnuť po jablčnom octe?

16.03.2015 13:00
ocot - jablčný ocot Foto:
Jablčný ocot nesklame, má mnohoraké využitie.
debata

Ovocné kyseliny obsiahnuté v jablčnom octe pôsobia ako peeling, sťahujú póry a vyrovnávajú pH pokožky. Ale jablčný ocot dokáže ešte viac.

Nečistá pleť

Jablčný ocot je obľúbeným prostriedkom v boji s nečistou pleťou. Stačí naniesť pár kvapiek na vatový tampón a priložiť niekoľkokrát denne na postihnuté miesto. Pupienok začne vysychať, zmierni sa zápal a infekcia sa nešíri ďalej. Pozor! Ak vám jablčný ocot spôsobí podráždenie, zrieďte ho s vodou a na postihnuté miesto ho aplikujte až potom.

Suchá pokožka tela

Ak vás trápi suchá pokožka a navyše je tento problém sprevádzaný aj svrbením, vyskúšajte kúpeľ s jablčným octom. Vďaka používaniu priveľmi vysušujúcich mydiel či peelingov sa prirodzené pH pokožky narúša. Jablčný ocot má podobné pH ako pokožka a je ideálnym prostriedkom na vyrovnanie pH. Pridajte jablčný ocot do kúpeľa a vydržte vo vani 15 minút. Následne sa osprchujte.

Podráždená koža po epilácii

Chcete mať hladké nohy, ale namiesto toho máte po epilácii strojčekom nepekne začervenané miesta! Aj tu pomôže jablčný ocot. Opäť ho zrieďte s vodou, naneste na vatový tampón. Postihnuté miesta potrite, podráždenie ustúpi a vás prekvapí pohľad na krásnu a hladkú pokožku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pokožka #tip #jablčný ocot #svrbenie

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....