Obrazom: Jar v pasteloch a žiarivých farbách! A kvetín ako maku

Aká by to bola jar bez farieb, leto bez vzorov? Hoci niektoré značky stavili v nových kolekciách na ich potlačenie, u Talianov z United Colors of Benetton je vízia jasná.

04.02.2015 07:00
debata
V jarnej kolekcii UCB sa uplatňuje talianska... Foto: United Colors of Benetton
United Colors of Benetton - lookbook - jar-leto 2015 - trendy V jarnej kolekcii UCB sa uplatňuje talianska nonšalantnosť a elegancia. Strihy sú uvoľnené, ale veľmi ženské, farebnosť je žiarivá a pestrá, dominantou sú kvetinové vzory, prípadne svetlá farebnosť a pastelové odtiene.

Prinášame vám ďalší lookbook, ktorý si môžete pozrieť na Pravda.sk.

Strihy a siluety

Nonšalancia talianskeho mesta akoby vystrihnutá zo starších filmov. V strihoch prevažujú ženské siluety s dôrazom na driek, ale tiež modely s posunutým pásom o kúsok vyššie smerom pod prsia. Šaty sú veľmi dievčenské, dĺžka nad kolená, materiál ľahký a ležérny. Nechýbajú ani tunikové modely. Aj toto leto sa budú nosiť šortky, ktoré opäť dostali retro ráz vďaka výraznejším potlačiam. Kabáty sú strihané do A, ale stále pretrváva aj takzvaný oversized look s posunutými pleciami a objemnejším strihom. Nohavice sa budú nosiť v dĺžke do polovice, resp. dvoch tretín lýtka – tak, aby odhalili kúsok pokožky a zároveň opticky predĺžili nohu v lodičke.

V jarnej kolekcii UCB sa uplatňuje talianska...
V jarnej kolekcii UCB sa uplatňuje talianska...
+15V jarnej kolekcii UCB sa uplatňuje talianska...

Farebnosť a vzory

Kolekcia talianskej značky poteší najmä nadšenkyne pastelových tónov a kvetinových potlačí. V novej jarnej a letnej kolekcii sa ich nachádza naozaj veľa a v rozličných variáciach. Belasá, limetková, citrónová, ružová či tlmená oranžová. Priestor však dostali aj grafickejšie vzory a strohejšia farebnosť v čierno-bielej, prípadne modro-bielej kombinácii. Okrem prúžkov či bodiek sa nosia aj retro potlače, hit nasleduúcej sezóny obrusový károvaný vzor či retiazkový motív.

Vizuálne uhrančivé kombinácie farieb ponúka... Foto: United Colors of Benetton
United Colors of Benetton - lookbook - jar-leto 2015 - trendy Vizuálne uhrančivé kombinácie farieb ponúka nová kolekcia na jar a leto 2015 z dielne talianskej značky United Colors of Benetton.

Kľúčové looky

Kvetinové šaty s pleteným kardiganom v osviežujúcej pastelovej farbe pôsobia na prvý pohľad až extrémne jednoducho. Na druhej strane sú však veľmi pôvabné a ženské. Tunikové šaty doplnia rovno strihané ľahké kabáty, ktoré tak vytvárajú akoby dvojvrstevnatosť odevu. Vrstvenie v spolupráci s farebným kontrastom sa uplatňuje v každodennej móde, keď môžete mixovať dokopy sukňu, top, svetrík aj bundu do pása, ale šaty s farebným topom a neutrálnym kabátom. Čipka sa často kombinuje s pleteninou – nie však tradičnými svetrami, ale s topmi pletenými na veľké oká.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trendy #lookbook #United Colors of Benetton #jar-leto 2015

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...