Slovenská móda v uliciach. Predviedla ju Heribanová aj Chomisteková

Prvomájový podvečer v bratislavských uliciach patril druhému ročníku najdlhšej módnej prehliadky.

03.05.2014 16:34
Akcia s názvom Fashion Marš! na prvého mája... Foto:
Akcia s názvom Fashion Marš! na prvého mája zaplnila ulice Bratislavy.
debata

Podujatie s názvom Fashion Marš!, ktoré je súčasťou päťdňového programu Are You Ready? For Fashion, zorganizovalo OZ Denamit v spolupráci so Slovak Fashion Council (SFC).

Originálne modely od šiestich slovenských dizajnérov a dizajnérok predviedlo viac ako 50 modeliek, modelov a známych osobností. O outfity sa postarali Lenka Sršňová, Aďa Pojezdálová, Hogo Fogo, Dana Kleinert, Buffet Clothing alebo Zlatica Hujbertová. Spolu vytvorili skutočne pestrú prehliadku zaujímavých módnych kreácií. Na svoje si prišli milovníci pravej elegancie, ležérneho oblečenia, ale aj farebnej extravagancie.

Tamara Heribanová v kreácii od Lenky Sršňovej...
Akcia s názvom Fashion Marš! na prvého mája...
+14Medzi známymi tvárami, ktoré podporili akciu...

Súčasťou sprievodu boli aj známe osobnosti z oblasti kultúry ako napríklad Kristína Svarinská, Miriam Šmahel-Kalisová a Tamara Heribanová. „Chceme tak odstrániť bariéru a dištanc od módy, ako sa to deje na uzavretých módnych prehliadkach. Slovenská móda patrí čo najbližšie k jej zákazníkovi a potenciálnemu nositeľovi,“ povedala Michaela Bednárová z OZ Denamit.

Prehliadka sa začala v KC Dunaj, jej trasa pokračovala v uliciach historického centra a skončila sa v Kontakte na Ventúrskej ulici, kde sa následne konala Slovak Fashion Dress Code Afterparty. Tá bola zároveň aj otváracou párty dizajnérskych showroomov, kde si mohli ľudia zakúpiť autentické modely a podporiť tak tvorbu domácich módnych návrhárov. Inou formou podpory boli aj takzvané “mačky vo vreci”, ktoré sa dali kúpiť pred akciou alebo priamo počas nej.

Okrem slovenských dizajnérov budú v showroomoch, ktoré potrvajú až do 4. mája, vystavené aj české, rakúske a maďarské módne značky.

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #dizajn #podpora #pochod #showroom #Fashion Marš! #Are you ready?

+ Pokoj nenájdete len tak, musíte to v prvom rade sami chcieť.
Radíte všetkým na okolo pritom sami so sebou si...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....