Ako oklamať prebdenú noc a vyzerať skvelo aj napriek nej?

Málo spánku sa na našej tvári okamžite podpíše. Kruhy pod očami, fľakatá pokožka, unavená a ochabnutá pleť. Dá sa proti tomu vôbec bojovať inak ako výdatným schrupnutím si?

22.02.2012 10:24
Tajomstvo mladosti? Odborníci: Sú za tým... Foto:
Ako oklamať prebdenú noc a vyzerať skvelo aj napriek nej?
debata

Podľa kozmetických odborníkov existuje niekoľko drobných trikov, ktoré zaručene fungujú a dokážu pomôcť našej tvári. Takže, tú sú:

1. Kruhy pod očami dokáže odstrániť uhorka. Ak žiadnu nemáte, skúste použité čajové sáčky. Vhodný je čierny alebo zelený čaj. Vylúhované vrecúška vložte na chvíľu do mrazničky a následne priložte na viečka. Nechajte pôsobiť 20 minút.

2. Znechutenie bokom. Ak sú kruhy pod očami stále výrazné, vyskúšajte aplikovať do očného okolia krém proti hemoroidom. Zaručený výsledok!

3. V líčení stavte na svetlé tóny. Tie rozjasnia vašu pleť aj očné bielky, ktoré sú možno začervenané a unavené. Tmavému mejkapu sa oblúkom vyhnite.

4. Rúž by nemal na vašej tvári chýbať. Pretože v prípade únavy po prebdenej noci nevyzerá nič horšie ako bledé nenalíčené pery. Stavte však skôr na svetlejší odtieň rúžu a pridajte lesk.

5. Vyživiť (a zachraňovať) telo môžete aj zvnútra. Namiesto kávy vypite ráno hneď pohár vody. Tekutinu dopĺňajte celý deň, väčší objem sústreďte na predpoludnie.

6. Rozjasňovač pod oči či korekto určite pomôže. V tomto prípade voľte taký, ktorý má nádych dožlta. Neznie to síce veľmi dôveryhodne, ale verte, že v prípade prebdenej noci naša pleť má tendenciu vyzerať sivo, žltkastý základ jej dodá farbu.

7. Očný krém určite nevynechajte. A aby ste znásobili jeho účinky, vložte ho pred aplikáciou na chvíľu do chladničky.

8. Oblečte si niečo jasné a svetlé.

Text: lp, pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...