Milan Čorba, výtvarník: Túžba páčiť sa je všetkým prirodzená

Milan Čorba je ako kostýmový výtvarník profesionálny odborník na krásu.

29.03.2012 11:43
Milan Čorba obliekol aj spomienky Foto:
Milan Čorba, výtvarník: Túžba páčiť sa je všetkým prirodzená
debata

Navyše je manželom jednej z najkrajších a najinteligentnej­ších žien na Slovensku – Milky Vášáryovej.

Myslíte si, že pre ženy je naozaj dôležitejšie, aby boli atraktívne, pekné a že ich intelekt si muži až tak necenia a nevšímajú?
Pre mnohé ženy je dôležité – aj potrebné – aby boli atraktívne a pekné, o tom som presvedčený. Patrí to k celej histórii a prirodzenosti ľudstva. Všímať si intelekt ženy zo strany muža je rozumné. Stáva sa, že žena používa intelekt na zlepšenie atraktívnosti a krásy, potom je to zložitejšie. Aj to je prirodzené. Muži by mali oceniť prirodzený intelekt ženy a ostatné ženské danosti a prednosti. Neviem, či sa to vždy darí. Pohlavia medzi sebou aj súperia.

Je dôležitý pre celkový vzhľad a pôsobenie ženy na okolie aj jej intelekt? Pomáha napríklad intelekt herca či herečky aj výtvarníkovi pre vytváraní divadelného kostýmu?
Intelekt je súhrn schopností a daností, hovorí sa, že je to vrodená schopnosť, ale vzdelaním a výchovou sa dá intelekt kultivovať. Reč, vyjadrovanie sa, patrí medzi prednosti intelektu. Takže, prvý signál intelektu patrí jazyku ženy. Ale aj ona pozná, ako je na tom s intelektom muž. Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá. Výtvarníkovi kostýmov skôr pomáha intelekt postavy, až potom herca. Ale inteligentný herec je na nezaplatenie.

Bavilo by vás obliekať bezduché bábky?
Nebavilo, ale možno za určitých okolností – ak majú byť bezduché, tak áno. Aj bezduchosť je zaujímavá (do určitej miery).

Odhadnete na žene aj jej duševné hodnoty už na prvý pohľad?
Na prvý pohľad ani nie, aj keď sa niekedy dokážem trafiť. Závisí to od toho, či od prvého pohľadu niečo očakávate. Veľa ľudí používa intuíciu, až následne zdravý rozum a intelekt. Život so ženou alebo s mužom je príjemný aj nepríjemný, harmonický aj neharmonický. S tým sa nedá nič robiť. Tak to bolo, je aj bude.

Text: -hd- pre magazín Pravdy
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu

debata chyba

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...