Obaliť ženské telo do luxusného materiálu a nebyť prvoplánová... to sa jej podarilo! Dizajnérka Dufková miluje, keď ženy v jej šatách žijú

Česť, ale aj tlak premiérovej prezentácie niesla v stredu na svojich pleciach česká dizajnérka Natalie Dufková, ktorá predstavila novú kolekciu značky Naniche. V Ostrave ukázala, ako sa móda dokáže prepájať s inými žánrami umenia.

02.05.2024 18:07
Naniche, ktorú predstavila Natalie Dufková Foto:
Záber z kolekcie Naniche, ktorú predstavila Natalie Dufková pod záštitou sekcie ÚNOS na podujatí Fest1val v Dolných Vítkoviciach pri Ostrave.
debata

„Naša kolekcia sa volá Inspirality a je to vlastne spolupráca so sklárskym štúdiom Vladimíra Klumpar. Inšpirovala som sa jej tvorbou, farebná paleta odevov bola nakombinovaná z toho, čo ma inšpirovalo práve na skle v štúdiu. Modrá, žltá, ľahké odtiene, podľa toho som vyberala materiály, ktoré presvitajú – napríklad luxusný hodváb,“ prezradila po prehliadke pre Pravdu dizajnérka, ktorú predstavila sekcia ÚNOS, jedna z troch sekcií akcie fest1val.

Modelka v kreácii z kolekcie Naniche, ktorú...
Modelka v kreácii z kolekcie Naniche, ktorú...
+15Modelka v kreácii z kolekcie Naniche, ktorú...

Jej najobľúbenejším kúskom boli žlté hodvábne šaty s organzou, ale tiež napríklad kabáty z atypicky plisovaného materiálu. „Vyrobili ho pre nás priamo v Taliansku, textúrovo aj farebnosťou na mieru,“ prezradila.

Katarína Morháčová Čítajte viac Z Ameriky do Ostravy a potom rovno do Cannes! Herečka Morháčová miluje festivaly, ale má to aj háčik... Čo prezradila pre Pravdu na gala plnom hviezd?

Dufkovej kolekcia Inspirality je trefnou ukážkou toho, o čo sa snaží nové multižánrové podujatie fest1val v Ostrave. O prepojenie žánrov a odborov. Spojenie ženskej módy a skla sa pretavilo aj do doplnkov ako bolo šperky či napríklad detaily na kabelkách. „Je to niečím unikátne a zároveň to bola pekná zhoda náhod, že sa to takto pekne prepojilo,“ komentovala Dufková, ktorá nepracuje s úplne klasickou ženskou siluetou.

Keď ženy žijú v mojich šatách, to ma baví najviac, hovorí dizajnérka Natalie Dufková
Video
Zdroj: TV Pravda

„Baví ma ženské telo obaľovať do luxusných materiálov a vytvárať trošku formy, ktoré nie sú úplne typické… keď ženská silueta tam vynikne čiastočne, ale nie úplne prvoplánovo,“ vysvetlila pre Pravdu. V rozhovore odpovedala aj na otázku, ako vníma rozdiel medzi slovenskou a českou zákazníčkou alebo čím ju fascinuje moment prehliadky a čím naopak život jej šiat v uliciach. Viac si pozrite vo videu a celú kolekciu aj v galérii.

zväčšiť Modelky v kreácii z kolekcie Naniche, ktorú... Foto: Matyáš Matlach
Naniche, ktorú predstavila Natalie Dufková Modelky v kreácii z kolekcie Naniche, ktorú predstavila Natalie Dufková pod záštitou sekcie ÚNOS na podujatí Fest1val v Dolných Vítkoviciach pri Ostrave.
Inspirality by Naniche / Natalie Dufková
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #móda #sklo #Naniche #Fest1val #UNOS by Virvar #Natalie Dufková

+ Pravidelné lekárske kontroly sú kľúčom k dlhodobému zdraviu.
Nebojte sa ukázať čo vo vás je, práve to vás...

+ Praktikovanie jógy a meditácie zlepší vašu mentálnu pohodu.
Dosiahli ste toho už veľa, preto sa rozhodne...