Príliš prísny šéf? Čítajte medzi riadkami

Máte zo svojho nového šéfa pocit, že si na vás zasadol? Že je jednoducho príliš prísny a nech robíte, čo robíte, nie je spokojný?

26.06.2014 12:00
prísny šéf, šéf Foto:
Ilustračné foto.
debata

Rozhliadnite sa
Ešte predtým, ako sa kvôli prvým dojmom začnete zožierať, poobzerajte sa okolo seba. Správa sa obdobne aj k ostatným kolegom? V prípade že áno, sledujte ich reakcie. Možno, že vám náznakmi dajú najavo, že si z takého správania, ktoré predvádza skutočne nemusíte nič robiť. V prvom rade sa však upokojte. Výpoveď po dvoch týždňoch určite nedostanete. Možno, že sa vám spočiatku snaží len ukázať, kto je tam bossom. A je to on, veď kto iný?

Urobte niečo inak
Ak po čase zistíte, že ste v tom sama a zdanie vás teda určite neklame, snažte sa spraviť niečo inak. (Pretože podľa vašej logiky predsa niekde robíte chybu). Snažte sa mu priblížiť. Urobte niečo priateľké, čo by od vás určite nečakal. Dajte si však pozor, aby to nebolo pritiahnuté za vlasy a bolo zároveň slušné v rámci vašich pracovných vzťahov. Nech je to ale niečo milé. Uvarte mu napríklad jeho obľúbený čaj, keď si jeho sekretárka vezme voľno. Urobíte niečo nad rámec a vyjadríte mu, že vám je sympatický a vážite si ho.

Mávnite rukou
Naučte sa čítať medzi riadkami. Váš šéf vás nevyhadzuje, nedávate mu na to najmenší dôvod. Len vo svojej hlave živíte predstavu, že mu nie ste sympatická a pije vám krv. Skúste si jeho výčitky nebrať až tak k srdcu a sledujte, čo sa stane. No hlavne s ním nebojujte. Je možné, že trpí komplexom bossa. Má málo rešpektu a preto sa z času na čas ozve, aby ste si nemysleli, že vašu prácu nesleduje. Nebojujte s ním. Len ho vypočujte. Snažte sa v takýchto prípadoch nenosiť problémy domov. Nič lepšie spraviť totiž nemôžete. Znamená to, že mu venujete len toľko pozornosti, koľko si zaslúži. Napokon, to, že ste ešte stále neboli uňho na koberci, nemôže znamenať iné, ako to, že si prácu predsa len odvádzate dobre.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prísny šéf #podriadená

+ Zabudnite na lieky, práve tie vám niekedy môžu uškodiť.
Strategické investovanie času zvýši vaše finančné...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa onedlho vráti do normálu.
Konzultujte svoju prácu aj so svojimi kolegami, čím...