Byť šéfovým miláčikom je náročné

Keď vás v práci preháňajú a nedočkáte sa slovka uznania, je to nepríjemné, ale byť tŕňom v oku kolegov kvôli okatej priazni šéfa - to tiež vezme energiu.

23.02.2014 14:00
šéf, asistentka, práca Foto:
Sústreďte sa hlavne na prácu a vykonávajte ju i naďalej najlepšie ako viete.
debata

Nenechajte sa ničím odradiť, ak máte čisté svedomie!

Kvalita a charakter

Šéf potrebuje spoľahlivých ľudí v tíme aj svojich priaznivcov, tešte sa, ak patríte do tejto kategórie. Sústreďte sa však hlavne na prácu a vykonávajte ju i naďalej najlepšie ako viete. Nech vás neovplyvňuje závisť okolia, najmä ak ide vo vašom prípade o profesionalitu. Niečo iné je falošné kamarátstvo, podlizovanie, donášanie, rodinkárstvo, protekcia, či iný podobný dôvod, pre ktorý by ste mohli byť objektívne v nemilosti kolegov.

Zlatá stredná cesta

Zachovať si zdravý rozum a byť sebakritický aj keď vám to ladí so šéfom, nie je vždy ľahké. Šéfova priazeň zvádza k správaniu nadradenosti, môže vám to vykĺznuť spod kontroly. Zabráňte tomu, vystupujte korektne voči kolegom, klientom i nadriadeným. Každý máme chyby, slabosti i nedostatky, nevyťahujme sa nad ostatných. Práve namyslenosť spôsobuje nemalé napätie medzi ľuďmi!

Nezneužívať šéfovu náklonnosť

Šéf vám verí, spolieha na vás, vo vážnych situáciách vám odovzdáva niektoré svoje kompetencie? Vážte si to, správajte sa zodpovedne a nezneužívajte to. Dilema môže nastať i vtedy, ak nechcete byť za „bonzáka“ , ale zároveň cítite nutnosť informovať o vzniknutom probléme. Nebojte sa toho, podajte čo najpresnejší opis udalosti a pokojne prejavte i svoje najvnútornejšie pocity. Ak sú úprimné, budú uveriteľné a celá záležitosť sa jednoduchšie vyrieši.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #pracovný tím #šéf #pracovná pozícia

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...