Už ste počuli o blanšírovaní, ale vôbec netušíte, čo si pod tým máte predstaviť? Prevedieme vás touto kuchárskou technikou tak, že ju bez problémov zvládnete aj doma.
Žiadna tajná ingrediencia, všetci ju máme doma. Vylepšite bravčovú krkovičku či karé horčicou a potom už len sledujte, ako všetkým doma chutí.
Koža na chladnúcom kakau, to veru odradí každého milovníka tohto obľúbeného ranného nápoja. Ako zabrániť tomu, aby sa vytvorila?
Pri pohľade na fotografiu víťazného receptu veru mnohým tiekli slinky, tak nečudo, že si ho prečítalo najviac našich používateľov. V rebríčkoch najklikanejších a najukladanejších receptov uplynulého mesiaca však na vás útočí oveľa viac chutného pokušenia.
Hrdzavé fliačiky, ktoré sa objavili na kovovom kuchynskom náčiní veru nikoho nepotešia. Nie sú ešte súce na vyhodenie, odstrániť sa dajú jednoducho aj domácimi prostriedkami.
Recepty, v ktorých sa suroviny nevážia, ale odmeriavajú hrnčekom, ocení každá gazdinka. Dajú sa upiecť aj v bojových podmienkach, napríklad na chalupe, kde sa vám o kuchynskej váhe ani len nesnívalo, ale zato o dobrom koláči áno.
Umývate mäso pred varením alebo predtým, než ho uložíte do mrazničky? Podľa odborníkov to nie je potrebné, ba naopak, môže to byť nebezpečné.
Nielen cukrárskym začiatočníkom sa hodí vedieť, na čo si dať pozor pri pečení dobrôt z lístkového cesta, aby ich snaženie nakoniec v rúre nevyšlo nazmar.
Zelenina je teraz v najlepšej kondícii, tak nepremeškajte príležitosť a urobte si z nej tieto lahôdky. A predstavte si, ako si ich budete v chladných dňoch vychutnávať na opečenej hrianke, cestovinách alebo pizzi. Mňam!
Neexistuje nič lepšie, čím odštartovať slivkovú sezónu! Sladké knedličky plnené slivkami ale určite nebudete robiť len raz, vyskúšajte ich aj podľa receptov iných skúsených gazdiniek.
Tie kupované sú väčšinou z dovozu a nie sú práve najlacnejšie. Usušiť si paradajky doma a z plodov dopestovaných u nás je preto výborný nápad. Že ste to v živote nerobili? Poradíme vám.
Rizoto je v našich končinách obľúbené a úžasné na ňom je, že sa dá urobiť na mnoho spôsobov. Zeleninové, hubové, kuracie, hovädzie, bravčové či srbské, už viete, aké si uvaríte najbližšie?
Kvôli jednoduchej príprave sú mafiny vďačnou rýchlou maškrtou. Lenže aj pri nich sa dá všeličo pokaziť. Ak chcete upiecť perfektne nadýchané koláčiky, mali by ste dodržať tieto zásady.
Hoci klasický cheesecake sa pečie, šikovné gazdinky vymysleli aj množstvo nepečených verzií. A teraz v lete sa najviac šiknú tie s ovocím.
Hovorí sa, že ryby sú najchutnejšie, keď sa pripravia úplne jednoducho. Stačí ich len potrieť olejom a posypať bylinkami. Losos je však výnimka.
Kuracie stehná sa dajú upiecť úplne obyčajne, ale ak sa mrknete na tieto recepty, dokážete nimi veru aj prekvapiť. Vždy však budú chutiť všetkým doma.
Stačí dodržať zopár cukrárskych pravidiel a váš prvý pokus o vlastnú tortu zaručene dopadne na výbornú. Máme pre vás recepty na niekoľko druhov korpusov a super jednoduchých krémov, aby ste si mohli vyskladať dokonalú tortu presne podľa svojej chuti.
Najlepšia zelenina do koláča je cuketa. Dodá mu šťavnatosť a vďaka neutrálnej chuti ju v sladkom múčniku nenájde ani váš domáci Columbo. Tak sa neprezraďte...
Rastlinné alternatívy mlieka za menej peňazí a bez ďalších prídavných látok si bez väčších problémov dokážete pripraviť doma. Stačí vám na to obyčajný mixér.
Najlepší spôsob, ako sa vyhnúť plytvaniu potravinami, je nielen vedieť správne nakupovať, ale aj poznať vychytávky, ako predĺžiť ich čerstvosť.
Máte chuť na burger, ale nekúpili ste mäso, alebo ho jednoducho nechcete jesť príliš často? Máme riešenie. V týchto receptoch nájdete skvelé nápady, za čo ho môžete vymeniť.
Je pri pečení pizze naozaj najdôležitejšia teplota? Koľko by malo cesto kysnúť? A prečo na pravú taliansku pizzu nepatrí cesnak? Všetko sa dozviete...
Mäso je ugrilované, ale stále mu niečo chýba? Jeho chuť pozdvihne tá správna omáčka.
Tieto receptíky sa vám zaručene hodia! Zemiaky máte doma vždy poruke a keď k nim pridáte niečo z chladničky, o obed alebo večeru budete mať postarané.
Vychutnať melón si nemusíte len tak, že vám jeho šťava bude tiecť po rukách a po brade. Dôležité je totiž správne ho nakrájať.
+ Je pred vami pekný deň, nenechajte si ho pokaziť zlým počasím.
€ To čo ste začali aj dokončite, neodkladajte to na...
+ Každému sa všetko vráti, nebojte sa a myslite na to najlepšie.
€ Niektorých ľudí neprekonáte, avšak môžete sa o to...