Ak vydlabanú tekvicu správne neošetríte, s jesennou dekoráciou sa budete musieť rýchlo rozlúčiť. Vyskúšajte pár jednoduchých trikov, ako svetlonosa udržať v dobrej kondícii nielen na Halloween, ale aj po ňom.
Pozrite sa, čo všetko sa dá postaviť z páleného cukru! Eiffelovka aj čínska pagoda.
Pali a Tonka si pri griláži pomohli trikom, ktorý našli na internete. A naozaj funguje, pozrite sa.
Najväčším nepriateľom koláčov je vzduch. Pri kontakte so vzduchom sa z potravín s obsahom škrobu odparuje vlhkosť, čo vedie k ich vysychaniu a tvrdnutiu.
Torty patria nielen k veľkým a náročným výzvam sladkej šou, ale sú bezpochyby aj lákadlom pre divákov.
V nedeľu prvého decembra odštartoval adventný čas. Do Vianoc síce ešte pár týždňov zostáva, ale určite mnohí v hlave riešia vianočné dezerty.
Škorica a klinčeky sú skvelými koreninami, ktoré dodávajú nápojom teplú, aromatickú a jemne sladkastú chuť. Na zimu sú tým pravým potešením, nabádajú na príjemný relax v kruhu priateľov.
Pečenie pre deti je plné kreativity, pre našich najmenších však nemusí ísť len o torty.
Pri príprave lineckého cesta je dôležité nielen odhadnúť čas miesenia, aby sa neprepracovalo, ale tiež správne chladenie.
Lacná, jednoduchá kombinácia cestovín a zemiakov so sladkou paprikou. To je granadír alebo granadírsky pochod.
Nič nemá len kladné vlastnosti a treba na to myslieť, aj keď sa vrhnete na novú vlnu hitu, ktorým je stonkový zeler. Má svoje výhody no je dobré poznať aj druhú stranu mince.
Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje spotrebiteľov, aby nižšie uvedené potraviny nedávali konzumovať dojčatám a malým deťom.
Tento recept vyniká nielen svojou jednoduchosťou, ale aj dostupnosťou ingrediencií.
Či už je to koniec roka alebo iná príležitosť, ktorá si pýta poriadnu párty, bez pohostenia sa nezaobíde.
Známy cukrár Josef Maršálek vysvetľuje, ako sa pripravuje klasika českých cukrární.
Ružičkový kel, často podceňovaná zelenina, je skutočným pokladom pre zdravie. Aj keď nie každému zachutí na prvý pokus, jeho prínosy pre telo stoja za to, aby ste mu dali druhú šancu.
Patrí medzi obľúbené pochúťky nielen medzi Slovákmi, ale aj v našom bezprostrednom okolí.
Aktuálne Slovensko hľadá v poradí štvrtého majstra pekára sladkej šou.
Tekvica, symbol jesene, je nielen chutnou surovinou v kuchyni, ale aj zdrojom mnohých prospešných látok, ktoré prispievajú k zdravému organizmu.
Otrava hrozí aj z jedlých húb, prejavovať sa môže rôzne. Prvá pomoc pri otrave je podanie vysokých dávok aktívneho uhlia, naopak, nevhodné je vtedy prijímať mlieko.
Torty s prívlastkom strašidelné sa stali v poradí treťou výzvou v nedeľnej epizóde Pečie celé Slovensko.
Tiež „môžete“ cibuľu v akejkoľvek podobe? Tak potom vyskúšajte tieto drobné pečivká a slané koláče, nebudete sa môcť od nich odtrhnúť.
Uvarené cestoviny sú háklivé na mrazenie aj rozmrazovanie. Ako to spraviť, aby ste zachovali ich kvalitu a chuť?
Urobte si do zásoby tento korenistý sirup z tekvice. Využijete ho na prípravu hrejivých čajových a kávových nápojov v chladných dňoch.
Chutné tipy na nenáročné jedlá na najbližšie dni a aj honosnejšie na tie sviatočné.
+ Zdravotne ste na tom veľmi dobre, dobrá nálada zdravie len upevní.
€ Na nedostatok...
+ Rozhodnutie prečistiť organizmus pred sviatkami nemusí byť na škodu.
€ V pracovnej oblasti vás čakajú nové...