Konzervované paradajky sa oplatí mať vždy poruke. Sú lacné, skladné, dlho vydržia a dokážu zachrániť obed aj večeru.
Trhy ňou prekypujú, tak sa pozrite, kde všade môžete lahôdkovú cibuľku zakomponovať.
Ešte donedávna sa hovädzí špik považoval za niečo, čo patrí len do vývaru našich starých mám. No v súčasnosti sa objavuje v reštauračných menu, food blogeri ho označujú ako tukové zlato a výživoví poradcovia mu dávajú zelenú. Je návrat k špiku iba módnym kulinárskym trendom alebo múdrym krokom?
Zostalo vám z nedeľného menu už len pár uvarených zemiakov alebo niekoľko lyžíc kaše? Spravte z nich dnes večeru. Toto sú skvelé tipy, ako ich zužitkujete.
Ak už vaše gumené rukavice doslúžili, majú napríklad dierky, nemusíte ich ešte vyhadzovať do smetí. Vyrobte si z nich malé užitočné pomôcky.
Ak máte dnes doma nachystaný kus bravčového stehna, ale žiadnu inšpiráciu, z týchto receptov si určite vyberiete.
Vo svete je Green Goddess pojmom a je načase tento klenot predstaviť aj svojej kuchyni.
Ak neviete, čo urobiť rodine na obed, aký dezert ponúknuť ku káve alebo čím prekvapiť oslávenca, dnes to vyriešite.
Ugrilovať mäso tak, aby bolo chutné a šťavnaté, vyžaduje trochu praxe a skúseností. A niektoré veci by ste pri tom určite robiť nemali...
Dajú sa jesť za tepla aj na studeno a vždy chutia ohromne. Pre všetkých, ktorí ľúbia letné zeleninové špeciality, je toto jedlo ako stvorené.
Skôr než začnete zavárať, džemovať a vypekať, doprajte si jahody v ich najlepšej podobe. Bez tepelnej úpravy vynikne ich sviežosť a nezameniteľná chuť najviac.
Vyskúšajte krémový syr zo stečeného jogurtu pochádzajúci z krajín Blízkeho východu. Je neskutočne univerzálny.
Ich základom sú cestovinové plátky, ale s čím ich budete vrstviť, je už na vás. Možností, ako urobiť lasagne sú totiž nekonečné.
Správna posýpka dodá chrumkavý a sladký kontrast k šťavnatému kyslému ovociu. A preto im to spolu tak perfektne ladí.
Výborná polievka pre tých, ktorí sa chcú chutne najesť, ale nemajú veľa času na varenie.
Na trhu sa už usmievajú hráškové struky. Keď vylúpete zrnká, použite ich do niektorého z týchto receptov namiesto mrazeného hrášku. Skvelo si pochutíte.
Renomovaný gastronomický sprievodca reštauráciami vyhodnotil najlepšie reštaurácie u nás. Ktoré to sú?
Ak potrebujete nachystať pohostenie pre veľkú návštevu, tak táto nátierka je na to ideálna. Chutí úplne ako čisto tuniaková, hoci jej základ tvorí oveľa lacnejšia biela fazuľa.
Plnené ovocím, džemom alebo úplne jednoducho len posypané opraženou strúhankou a preliate maslom. Vychutnajte si sladké guľky z tvarohového cesta, vždy to bude dobrota.
Tajomný názov, jednoduchá príprava. Urobte namiesto klasického trojobalu cestíčko, ktoré preslávilo Japonsko po celom svete. Ryby, zelenina či huby v ňom chutia úžasne.
Neviete, čo variť, piecť alebo čím sa osviežiť? Inšpirujte sa najpozeranejšími videami uplynulého mesiaca na Varecha.sk.
Staršie pečivo sa dá zužitkovať rôznym spôsobom. Tieto krehké kúsky sa budú skvelo hodiť k telke.
Vďaka šikovným gazdinkám vieme, ako krtkovu tortu upiecť z domácich surovín a nie sme odkázaní na tú z polotovaru. Veď naše deti si zaslúžia len to najlepšie. A nielen na MDD.
Steaky si veľa ľudí doma netrúfa robiť, ale ak viete, na čo si treba dať pri grilovaní pozor, určite sa vám podarí.
Je to asi najjednoduchší ovocný koláč aký vôbec môže byť a predsa je taký výnimočný. Chutí totiž každému! Navyše, bublaninu môžete piecť celé leto s rôznym ovocím, takže bude zakaždým iná. My začíname s čerešňami...
+ Urobte konečne letné poriadky a vytrieďte si veci a zimné odložte.
€ Peňazí máte dostatok na to, aby ste si mohli...
+ Nevzdávajte sa ani do posledného okamihu, všetko sa vám raz vráti.
€ Vaše úspory si vyžadujú viac pozornosti a...