Nech položíte na stôl ktorýkoľvek z týchto pekáčov plných chutného jedla, len sa tak po ňom zapráši. A pri jeho príprave vôbec nemusíte stráviť hodiny.
Dozlatista upečená chrumkavá posýpka je veru dokonalou bodkou na každom koláči. Poradíme vám, ako urobiť skvelú mrveničku voňajúcu maslom.
Spojenie kyslého ovocia a sladučkého snehu z bielkov je dôkazom, že protiklady sa priťahujú. Tieto koláče nabetón zlepšia deň každému!
Správny postup pri marinovaní zvýši šance, že vám pod rukami vzniknú len výborné grilované jedlá. Aké sú základné zásady, ktoré by ste mali o marinovaní vedieť?
Chuť na kávu nás neopúšťa ani v teplých dňoch, kedy obzvlášť dobre padne studené kávové povzbudenie v orosenom pohári.
Vychutnajte si strukovú fazuľku v tých najobľúbenejších podobách a potom skúste aj niečo nové. Možností, ako ju v kuchyni využiť, sú totiž oveľa pestrejšie...
Šťavnaté, osviežujúce, sladké aj kyselkavé zároveň. Všetky tieto pôžitky naraz si vychutnáte v každom z týchto malinových koláčikov.
Bazalku v záhrade treba pravidelne zastrihávať, do jedla nám však postačí pár lístkov. Čo so zvyškom? Ukážeme vám osvedčené spôsoby, ako ju spracovať, aby ste si ju užili aj v zime a nemuseli ju kupovať v kvetináči.
Používame ich dennodenne a preto si zaslúžia primeranú starostlivosť.
Hodil by sa sendvič? A čo takto zmrzlinový? Podávajte domácu zmrzlinu medzi dvoma sušienkami alebo oblátkami, nech je do čoho zahryznúť.
Pozrite sa, ako vám doma ešte môže poslúžiť obyčajný papierový obal z vajíčok.
Už 100 g brokolice pokryje odporúčanú dennú dávku vitamínu C. Uvarte si z tejto extra zdravej zeleniny niečo dobré a máte to vybavené aj spolu s obedom.
Sú svieže, lahodné a dá sa v nich využiť všetko ovocie, ktoré práve dozrieva v záhradkách a predáva sa na trhoch. K tomu jemné cesto, fajnový krém či šľahačka a rozprávkový letný zákusok je na svete!
Soliť steak pred alebo až po grilovaní? To je zásadná otázka. A my vám ju teraz zodpovieme.
Skúste k zemiakom do cesta na halušky pridať kúsok zeleniny, alebo ich ňou dokonca úplne nahradiť. Cuketa, tekvica, špenát či mrkva dodajú obohranému jedlu celkom iný šmrnc.
Už dávno neplatí, že zmrzlina môže byť len kopčeková alebo točená. Objavte rôzne mrazené pochúťky, výber je veľký a pre každého.
Receptov na koláče z čučoriedok sú na našej Vareche stovky, má to však háčik. Ako si z nich vybrať jeden jediný? U nás sa bude piecť niektorý z týchto, ale bude to ťažké rozhodovanie, pretože by sme najradšej ochutnali všetky!
Ak všetko pôjde dobre, po daždivých dňoch budeme nosiť z lesa plné košíky voňavých húb. Je niekoľko možností, ako ich doma usušiť, aby ste si ich mohli užívať po celý nasledujúci rok.
Aj v júli sme pre vás v našej Televízii Varecha nakrútili množstvo užitočných videoreceptov a toto sú tie najsledovanejšie z nich. Naučte sa uvariť a upiecť samé dobroty, podľa názorných videí to pôjde ľahko.
Poradíme vám, kde všade nájde uplatnenie ovocie, ktoré stratilo svoju sviežosť a doma nad ním už všetci ohŕňajú nos. Týmto pochúťkam ale určite neodolajú.
Ak vaše jedlo nie je spálené úplne komplet, nemusíte ho celé vyhodiť. Aspoň časť z neho sa ešte dá použiť, prezradíme vám ako.
K niektorým druhom ovocia výborne „pasuje“ mäso či syry. Tie dobre zasýtia, preto ak ich pridáte do ovocného šalátu, môže z neho nakoniec byť výborný letný obed či večera.
Najmä deti by cestoviny pokojne jedli aj každý deň, len vy už neviete, s čím ich stále robiť. Toto je zásoba receptov na omáčky, ktorá vám vydrží do konca prázdnin.
Čo je dôležité pri mrazení cesta, aby z neho boli výborné kysnuté koláče aj o mesiac? Riaďte sa našimi radami, ako s cestom pred a po pobyte v mrazničke správne narábať.
Najnovší filmový trhák spustil lavínu Barbiemánie. Nenechajte sa nachytať a namiesto pochybnej Barbie selfie si radšej upečte dobrý zákusok. Samozrejme ružový, ten sa bude páčiť každej bábike...
+ Pokúste sa jesť menej sladkého prospeje to vášmu telu.
€ Začnite sa do práce viac pripravovať, pôjde vám tak...
+ Zamerajte sa dnes hlavne sami na seba a venujte sa svojmu telu.
€ Neprezrádzajte svoje tajomstvá, budete to len...