Hrnčekový, kysnutý, kváskový a aj taký, ktorý slávil úspechy v novinách New York Times. Nech zo sliviek upečiete ktorýkoľvek koláč, vždy bude fajnový. A cez daždivý víkend zvlášť.
Užitočné tipy, ako drobné bubule spracovať, aby ste z nich profitovali celú zimu.
...je dokázané, že kakao pozitívne ovplyvňuje našu náladu, pomáha telu vytvárať sérotonín - hormón šťastia. Ak pociťujete úzkosť, hoci aj z dnešného piatku 13., kakaová maškrtka vám pomôže dostať sa do pohody.
Po otvorení balenia tieto mäkké syry radi podliehajú skaze. Čo robiť, aby ste si nezjedené kúsky mohli bez obáv vychutnávať aj ďalšie dni?
Ani vašu kuchyňu ešte nepoctil návštevou baklažán? Ak je to pre obavy, že neviete, čo s ním, máme pre vás výborné tipy, ktoré by ste mali vyskúšať.
Vďaka výživným látkam by sme si orechy mali s mierou dopriať každý deň. Ktorý druh je podľa obsahu živín absolútnou špičkou?
Aj domáci chlebík sa dá urobiť bez veľkej námahy a kopy času. Riešením je cesto bez droždia alebo kvásku, v ktorom hlavnú prácu rýchlo odvedie sóda bikarbóna a kyslé mlieko, cmar či jogurt.
Väčšinou natrafíme na recepty, v ktorom sa fenikel tepelne upravuje, ale dá sa konzumovať aj zasurova. V akej forme prinesie nášmu telu viac úžitku?
S ochladením prichádza aj čas polievkový. Hŕstková polievka je sýta a zdravá. Ak máte chuť, vyskúšajte ju v rôznych variáciách, klasicky aj netradične.
Obal, v ktorom sa mlieko nachádza, ovplyvňuje jeho trvanlivosť a kvalitu.
Používame ju takmer denne, do základu polievky, omáčky či pod mäso, ktoré by bez nej stáli za figu. Sú však jedlá, v ktorých cibuľa dokáže zohrať aj oveľa dôležitejšiu úlohu.
Pripomína trhané mäso, ale použiť sa dá aj nasladko. Zoznámte sa so zdravým a všestranným ovocím, vo svete známym ako jackfruit.
Nemáte priveľa času na prípravu obeda a dlhé stolovanie? Losos bude v tomto prípade ideálny.
Mnohým pokrmom k zrodu pomohla náhoda či rôzne zaujímavé okolnosti. Za čo vďačíme dobrotám, ktoré máme tak radi na stole?
Najklikanejší augustový recept na Vareche len potvrdzuje, že známu herečku považujeme aj za výbornú gazdinku. Ďalším úspešným receptom minulého mesiaca sú famózne pagáče, ktoré z plechu miznú ešte teplé.
Sú plné živín a vlákniny a predsa často skončia v koši. Ale aj z odšťavenej dužiny môžete ešte všeličo vyžmýkať.
Hrušky sú priam predurčené do koláčov. Akurát dozreté sú úžasne sladké a presne také budú aj múčniky z nich.
Dnešné hamburgery, to už nie je len útla žemľa s mäsovou plackou. Obohatené o mnohé ďalšie suroviny naberajú na objeme. Ako si ich vychutnať a zostať pri tom ako zo škatuľky?
Cuketa stále nemá konca a vy ste z nej robili už všetko možné? Našli sme ďalšie zaujímavé spôsoby, ako ju chutne pripraviť.
Hlavnou surovinou je vždy cukor, avšak podľa toho, aké ďalšie ingrediencie k nemu pridáte, bude karamel vždy iný a vhodný na rôzne použitie.
Školákov vždy poteší, keď si v boxe s desiatou nájdu na prilepšenie aj niečo sladké. Ak vám záleží na tom, čo vaše deti maškrtia, upečte im zdravé keksíky. A pribaľte si ich pár do práce aj vy.
Považujeme ich za odpad, ale celkom také neužitočné veru nie sú. Kôstky, ktoré vám zostali zo sliviek, sa dajú perfektne využiť a to nielen v kuchyni.
Ako poznáte, že sú zrelé, ako ich skladovať, pripravovať a podávať. To všetko sa dozviete o sladkých plodoch neskorého leta.
Vynikajúce jedlá, lahodné dezerty aj slané chuťovky. Uvarte a napečte si niečo fajnové podľa najúspešnejších videoreceptov uplynulého mesiaca.
Celý život spomíname na jedlá, ktoré nám varili pani kuchárky v školskej jedálni. S niektorými sme mali problém, ale mnohé milujeme dodnes.
+ Dnes vynecháte pitie kávy a zistíte, že sa zlepší vaše trávenie.
€ Upokojte sa, práca vám pôjde od ruky,...
+ Pracujte na pravidelnom pohybe a budete na tom fyzicky lepšie.
€ Preneste peniaze na výhodnejšie...