Predĺžený víkend, záver prázdnin, záhradná grilovačka. To je len pár dôvodov, aby ste si nasledujúce dni osladili výborným koláčom s hruškami.
Keď si prinesiete z lesa plno voňavých húb, treba ich doma rýchlo spracovať, najlepšie do druhého dňa. Čaká vás čistenie a potom sušenie, zaváranie. Ale možností máte oveľa viac.
Lacnejší, zdravší, nápaditejší. Každý z nasledujúcich receptov má v porovnaní s klasickým rezňom aspoň jeden z týchto atribútov. Všetky do jedného sú však hlavne chutné!
Malé mušky, ktoré obľubujú ovocie, sa rýchlo množia a sú mimoriadne otravné. Určite vám padnú vhod naše rady, ako sa ich zbaviť, keď vás takáto galiba postretne.
Cestoviny môžeme v akejkoľvek podobe, aj preto sme ich v Televízii Varecha pripravovali už mnohokrát. Špagety, penne, gnocchi, tortellini, ravioli, lazane... Ochutnajte ich podľa našich videí aj vy.
V kuchyni nám často postačí len pár kvapiek šťavy alebo troška kôry z citróna. Ale čo s tým zvyškom? Nie je automaticky odsúdený upadnúť do zabudnutia v chladničke alebo čakať na linke až kým, chudák, vyschne... Vieme, ako zbytočnému vyhadzovaniu predísť.
Stačí jeden krík obsypaný veľkými tmavými bobuľkami a máte o zábavu postarané. Z toho množstva môžete hoc aj každý deň urobiť iný perfektný koláč. Receptov máme dosť...
Tofu mnohí považujú za nevzhľadnú hmotu, síce možno zdravú, ale bez akéhokoľvek šmaku a arómy. Možno aj vy ste si ho práve preto nikdy nekúpili. Z tofu sa pritom dá pripraviť chutné jedlo, len treba vedieť, čo s ním.
Slaný francúzsky koláč sa za hranicami krajiny gurmánov tak udomácnil, že sa pečie v stovkách variácií. Quiche je ideálny na zužitkovanie zvyškov z chladničky. Čerstvo upečený ho môžete podávať na obed a studený na večeru.
Taká dobrá štrúdľa plnená čučoriedkami, černicami či malinami určite poteší. Problém však môže nastať pri jej krájaní.
Mäso, cibuľa, klobáska, slaninka, nejaký ten zemiak či zelenina, všetko pečené spolu a naraz. Svoje čaro má živánska robená vonku pri ohníku, ale ak vám okolnosti neprajú, k chutnému výsledku sa dopracujete aj doma v rúre.
Broskyne z dovozu sa často na pulty predajní dostanú ešte tvrdé a nezrelé. Vyskúšajte náš trik, aby ste si na nich mohli pochutnať čo najskôr.
Nechajte slivky napadať do koláčov, každý jeden z týchto receptov je tutovka.
Aby sa vám váš domáci hamburger vydaril, je potrebné dodržať niekoľko pravidiel. Ak sa chystáte na svoj prvý kúsok, najskôr si ich prečítajte.
Neoceniteľné recepty v čase, kedy už fakt nevieme, čo s toľkou cuketou. Tieto úžasné chuťovky sú ako stvorené na podvečerné posedenie s priateľmi alebo rodinou.
Kysnuté cesto miluje teplo, pomáha mu naberať na objeme. Tak ak teraz piecť, tak jedine kysnutý koláč. Rýchlo nakysne a ešte rýchlejšie sa zje.
Poctivá, doma vyrobená horčica povýši aj obyčajné varené párky na originálne menu.
Varenie kečupu je povinnou letnou jazdou mnohých domácností a každá má ten svoj rokmi overený recept. Pozrite sa, ako rôzne sa dá urobiť.
Dobrou stratégiou pre boj s vysokým letnými teplotami je dopriať si niečo chladivé a chutné. A presne také sú zmrzlinky s rôznymi príchuťami, ktorých základom je jogurt.
Zapínať v týchto horúčavách ešte aj rúru, to by bolo za trest. Uspokojte chúťky na sladké domáce dobroty aj bez pečenia.
Šalát bez dresingu je nuda, práve on dokáže obyčajnú zeleninu povýšiť na delikatesu. Naučte sa s nami pripraviť 3 najobľúbenejšie dresingy a žiadny šalát už pre vás nebude sklamaním.
Aj vy ste zhrození pri pohľade na etiketu orieškovej nátierky, ktorú vaši doma tak zbožňujú? Prezradíme vám, ako urobiť domácu nutelu, z ktorej nebudete mať žiadne výčitky. Ba práve naopak, získate dobrý pocit a uznanie všetkých maškrtníkov.
Partizónu sa v našich kuchyniach akosi vyhýbame. Staňte sa vo vašej rodine priekopníkom a urobte z neho výborný obed vrátane sladkého múčnika.
Slávny taliansky dezert sa stal inšpiráciou na rôzne nepečené dezerty z piškót a krému. A v letných dňoch jednoznačne vyhrávajú tie, v ktorých natrafíte na šťavnaté ovocie.
Moderátor a najúspešnejší slovenský foodbloger nám prezradil tipy na svoje obľúbené jedlá z plodov, ktoré u nás práve dozrievajú.
+ Je pred vami pekný deň, nenechajte si ho pokaziť zlým počasím.
€ To čo ste začali aj dokončite, neodkladajte to na...
+ Nezabúdajte na tekutiny, ktoré si vaše telo výslovne vyžaduje.
€ Dnes bohužiaľ pre vás nie všetko skončí dobre,...