Nie každý prejaví okamžité nadšenie, ak zaznie spojenie ružičkový kel. A predsa sa dá aj táto zdravá zelenina pripraviť na niekoľko spôobov, nad ktorými nos ohŕňať nebudete. Tu je recept na omeletu.
Potrebujeme:
- 150 gramov mrazeného ružičkového kelu
- 1/2 menšej cibule
- 50 g syra brie
- 4 vajcia
- 4 PL šľahačky
- čierne korenie (čerstvo pomleté)
- 2 PL masla
- 1 ČL sladkej papriky
Ako na to?
- Ružičkový kel povaríme vo vriacej osolenej vode asi 5 minút. Medzitým očistíme cibuľku a nakrájame ju najemno.
- Syr brie nakrájame na tenké plátky.
- Ružičkový kel scedíme, opláchneme pod studenou vodou a hlavičky rozkrojíme na polovice.
- V malej miske vyšľaháme vajíčka, smotanu, soľ a korenie.
- Ružičkový kel osušíme.
- V panvici rozohrejeme maslo, opražíme ružičkový kel a cibuľku do zlatista.
- Zalejeme vajíčkovou zmesou, pridáme plátky syra brie a pečieme na panvici asi 3 minúty.
- Pred podávaním poprášime mletou červenou paprikou.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Špenátová omeleta podľa Mirky Dobiš na Varecha.sk