Ak skúšate rada nové ingrediencie a chuť tekvicovej polievky sa snažíte vždy o čosi vylepšiť, táto ingrediencia by vám nemala „ujsť“. Reč je o jablkovej šťave, ktorá sa do tekvicovej polievky priam pýta.
Základný recept si vystačí len s niekoľkými ingredienciami, ktoré určite dobre poznáte – tekvica, cibuľa, zemiaky a smotana. Ak však nezabudnite pridať trochu jablkovej šťavy ako tajnú ingredienciu, vaša polievka dostane lahodnú, ovocnú chuť, ktorá prekvapí vás aj hostí. Ak nemáte doma jablkový džús alebo chcete, aby bola polievka trochu krémovejšia, môžete pridať aj kúsok jablka na zvýraznenie chuti.
Na prípravu tekvicovej polievky potrebujeme:
- 1 tekvicu
- 2 zemiaky
- 2 cibule
- 3 mrkvy
- 1 pór
- 1,5 l hovädzieho vývaru
- maslo
- 1 pohár jablkového džúsu
Ako na to?
- V hrnci sa zohreje maslo a podusíme na ňom nakrájaná zelenina.
- Tekvicu ošúpeme, odstránime semiačka a pokrájame na kocky.
- Zeleninu zalejeme vývarom, pridáme kúsky tekvice a dusíme 15 minút na miernom ohni.
- Prilejeme jablkovú šťavu, krátko povaríme.
- Polievku rozmixujeme na pyré tyčovým mixérom a dochutíme soľou, korením a trochou smotany.
Vyskúšajte aj tieto recepty
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Tekvicová polievka s datľovým pyré podľa Miroslava Buľovského na Varecha.sk
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Zelerová polievka so syrovými krekrami podľa Zuzany Hakovej na Varecha.sk