Bryndza má pre svoju výraznú chuť ideálne predpoklady na to, aby sme ju spojili s menej výraznými potravinami a vykúzlili tak lahodnú a príťažlivú chuť pre hotové jedlo. Hodí sa však tiež do príloh a dokonca ju môžete konzumovať aj so steakom! Pýtate sa ako? Pripravte si zemiaky plnené bryndzou.
Postup je veľmi jednoduchý – zemiaky v šupke uvarte v osolenej vode do mäkka. Následne vodu z nich zlejte, prerežte jednotlivé zemiaky na polovicu a vnútro lyžicou vydlabte tak, aby okraje zostali dostatočne pevné.
Čítajte viac Bryndzové krémové rizoto s panenkou a slivkamiV miske zmiešajte vydlabané vnútro zemiakov, bryndzu, biele časti lahôdkovej cibuľky nasekané na kolieska (zelené časti si odložte na záverečné zdobenie), cesnak nastrúhaný na jemno, kôpor zbavený drevnatej časti nasekaný na jemno, soľ a čierne korenie.
Pripravenou plnkou naplňte polovičky zemiakov, ktoré obalíte prosciuttom, vložte ich do zapekacej misky alebo na plech a pokvapkajte olejom.
Čítajte viac Ako si vybrať tú najlepšiu bryndzu? Čo zohľadniť pri jej výbere?Zemiaky s bryndzovou plnkou sa pečú v rúro pri teplote 200 °C približne 20 minút do zlatista, ak máte program s horúcim vzduchom, bude vám stačiť teplota 180 °C. Následne ich ako hotovú prílohu môžete servírovať k mäsu. Ich veľkou výhodou však je, že sa dajú konzumovať aj samostatne. A na svoje si tak prídu aj vegetariáni.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Bryndzovník na Varecha.sk