Nemusí to byť vždy zložité menu. Stačia rôzne chuťovky, pre ktoré sa v zahraničí vžil termín fingerfood, čo voľne preložené znamená jedlo medzi prsty. Keď ich pekne naaranžujete, budú lákadlom pre oči aj pre jazyk a každý si nájde to svoje. Fantázii sa medze nekladú – od rôznych salám cez nátierky, šalátiky, rôzne nakrájané druhy zeleniny a ovocia, drobné pečivo atď.
Varený džin namiesto vína
Varené víno je evergreenom zimných mesiacov. Tento rok môžeme však povedať, že tak to bolo včera, dnes je moderný varený džin. Ako na to? Potrebujete 1 l grapefruitového džúsu, pol litra jablkového džúsu 250 ml džinu, pol litra zázvorového piva, 10 zrniečok čierneho korenia 1 pomaranč 4 tyčinky škorice a 4 hviezdičky badiánu. Všetky prísady okrem pomaranča dáme do hrnca a zohrejeme, nesmie sa to však variť. Potom nakrájame pomaranč a necháme na veľmi miernom plameni ešte 20 minút zohrievať.
Banánové suši
Suši nemusí byť len z ryže a ryby či zeleniny, Banánové suši je efektným a zdravým pohostením. Potrebujeme naň 200 g čokoládovej polevy 3 PL kešu 2 banány 4 PL strúhaného kokosu a trochu chia semienok. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, banány v nej obalíme a potom obalíme v zmesi kokosu a pomletých kešu orieškov. Necháme trochu stuhnúť, ale nie úplne. Banány nakrájame na 3 cm kúsky a posypeme chia semienkami.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Divadelná párty s režisérom Petrom Weincillerom na Varecha.sk