Táto ingrediencia prináša každému šalátu rafinovanú sviežosť a príjemnú, lahodnú miernu kyslosť. Reč je o šťave z polovice citróna. O tom, že citróny sú zdravé a priam sa pýtajú do nápojov a jedál, nikto nepochybuje. Rovnako sa citrónová šťava pýta aj do šalátu. Bez ohľadu na to, či sa rozhodnete pre šalát so syrom feta, s chudým hydinovým mäsom, lososom či len pre obyčajný hlavkový šalát. Citrón majte vždy po ruke, poskytuje totiž jedlu skvelú pridanú hodnotu.
Iste, nielen citrón váš šalát vylepší. Do šalátu sa nezdráhajte použiť oleje, ocot a koreniny – fantázii sa medze nekladú. Od tekvicového oleja cez mangový ocot až po krémový balzamikový ocot – naozaj pri šalátoch je povolené skoro všetko.
Šalát je ideálna a zdravá príloha, ale, samozrejme, aj výborné hlavné jedlo. Bez ohľadu na to, či ide o syr feta, paradajky, olivy, parmezán alebo vajcia – šalát je možné zostaviť si podľa individuálnych preferencií.
Citrón môžete použiť aj na prípravu lahodného dresingu s petržlenovou vňaťou
Potrebujeme:
- čerstvý petržlen (1 zväzok)- nasekajte
- šťavu z polovice citróna
- 3 PL balzamikového octu
- 4 PL oleja
- 1 PL vody
- 2 PL medu
- soľ a korenie podľa chuti
Všetko vložíme do mixéra a zmixujeme.
Pripravte si lahodný šalát podľa TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Caesar šalát podľa Petra Vargu na Varecha.sk