Ešte stále môžete v kuchyni čarovať s tekvicou! Tu je lahodná inšpirácia

09.11.2020 13:00
Hokkaido polievka s čili, tekvica
Tekvicový krém s kyslou smotanou. Autor:

Prečo siahnuť po tekvici Hokkaido? Obsahuje veľa vody, vitamínov, betakaroténu či vlákniny, ktorá podporuje naše trávenie. A navyše, výborne chutí. Pripravte si tekvicový krém s kyslou smotanou.

Na prípravu tekvicového krému s kyslou smotanou potrebujeme:
(recept Martiny Dvořákovej, špecialistky na ketodiétu)

  • 1 menšiu tekvicu Hokkaido (môžete použiť aj maslovú, prípadne skombinovať)
  • 1 cibuľu
  • 5 väčších mrkiev
  • 3 petržleny
  • soľ podľa chuti
  • sušený cesnak podľa chuti
  • kurkumu podľa chuti
  • čerstvý zázvor
  • zakysanú smotanu
  • plátky mandlí
  • tekvicový olej

Ako na to?

  • Hokkaido tekvicu si nakrájame na väčšie kocky a zľahka orestujeme na masle. Nie je potrebné lúpať, šupka má najviac vitamínov, o ktoré by bolo škoda sa ochudobniť.
  • Ďalej pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a koreň petržlenu.
  • Všetko osolíme, zaprášime sušeným cesnakom a kurkumou.
  • Môžeme pridať aj kúsky čerstvého zázvoru.
  • Chvíľu ešte premiešame, a potom podlejeme vriacou vodou.
  • Priklopíme pokrievkou a necháme dusiť. Keď je zelenina mäkká, tyčovým mixérom všetko rozmixujeme na hladkú krémovú polievku.
  • Navrch ozdobíme kyslou smotanou, opraženými mandľami a tekvicovým olejom.

Vyskúšajte aj recept z TV Varecha

Nátierka z pečenej tekvice s jednoduchým domácim pečivom.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#tekvica #recept #hokkaido
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku