Začiatok dňa je v tomto zmysle dôležitý a vie to aj dvojnásobná mama. Jej rána sa už nejaký čas nesú v znamení zeleného nápoja – Matcha latte.
Matcha latte je dobrou alternatívou k rannej káve. Prášok zo zeleného čaju obsahuje, rovnako ako káva, kofeín. Kofeín z nápoja matcha sa však do krvi dostáva pomalšie ako z kávy a tým pádom je jeho účinok na telo jemnejší než účinok filtrovanej kávy. Je tak lepšou voľbou pre ľudí, ktorých telo je na kofeín citlivejšie.
Z čoho sa Matcha latte pripravuje?
- 1/2 lyžičky prášku Matcha
- 100 ml horúcej vody
- podľa zváženia na sladenie: sirup z agáve alebo med
- 150 ml mlieka alebo rastlinného nápoja (Ana Ivanovičová používa mandľové mlieko)
Ako sa pripravuje Matcha latte?
- Matcha prášok nasypte do pohára a zalejte horúcou vodou. Voda by už nemala vrieť, ideálna teplota je 80 stupňov Celzia.
- Prášok dobre premiešame metličkou, mixérom alebo elektrickým napeňovačom.
- Ak chcete nápoj sladký, pridajte zvolené sladidlo.
- Mierne zahrejte mlieko a napeňte. Do vyšľahaného Matcha nápoja potom pridáme napenené mlieko.