Na tieto a mnohé ďalšie otázky ponúka odpovede najnovšia kniha známej etnologičky Kataríny Nádaskej Afrodiziaká v slovenskej kuchyni. Autorka v nej prináša aj niekoľko desiatok receptov, ktoré napísali zaľúbenci na Slovensku pre vyvolených svojho srdca.
Ich neodmysliteľnou súčasťou sú afrodiziaká, ktoré sprevádzajú ľudstvo odpradávna a aj dnes nám majú čo povedať. Recepty v knihe sú vyberané tak, aby nebol problém s ich prípravou a dostupnosťou surovín. Jedlá podľa receptov pripravil uznávaný šéfkuchár Igor Čehy.
Dobré jedlo dokáže nielen nasýtiť, ale i pozitívne naladiť. V novinke sa dozvieme mnoho informácií o afrodiziakách v dejinách ľudstva, ale aj na Slovensku. Kniha obsahuje jednoduché a pritom chutné a na lásku účinné recepty, ktorých súčasťou sú afrodiziaká. Aj keby mal niekto obe ruky ľavé, v stave zaľúbenosti vykúzli podľa nich famózny pokrm, na ktorý jeho partner či partnerka nikdy nezabudne.