Ak si opäť lámete hlavu nad tým, čo si dať na raňajky, príjemnou zmenou môže byť ryžová kaša. Tu je recept.
Foto: Coolinari
Na 4 porcie potrebujeme:
- 1 hrnček ryže
- 4 hrnčeky mandľového mlieka
- 1 lyžica medu
- džem Relax 100 % z ovocia
- hrsť nahrubo nasekaných mandlí
Ako na to?
- Ryžu poriadne premyte v horúcej vode, následne ju presypte do hrnca s hrubým dnom a zalejte mandľovým mliekom.
- Pridajte med a prikryte pokrievkou, v bode varu pokrievku trochu odkryte, aby vám mlieko nevykypelo.
- Plameň znížte na minimum a varte za občasného miešania 20 –30 minút.
- Ak použijete hrniec s tenkým dnom, miešajte častejšie, aby kaša neprihorela.
- Kašu prelejte na taniere, pridajte džem, nasekané mandle a podávajte ešte teplé.
Recept pripravili Coolinari.