Sviatočný stôl je plný dobrôt. Pečené jabĺčka nielen skvelo chutia, navyše aj úžasne voňajú. Už ich prípravou rozvoniate celý byt. Atmosféra Vianoc tak bude mať u vás ešte o čosi silnejšiu arómu. Vyskúšate?
Potrebujeme:
- 8 menších jabĺk
- 20 g masla
- 100 g marcipánu
- 50 g vlašských orechov
- 2 cl citrónového likéru
- zmrzlinu s vlašskými orechami
- škoricu mletá
Ako na to?
- Rúru vyhrejte na 180 stupňov Celzia
- Jablká umyte, odrežte vrchnú časť a opatrne vydlabte jadrovník
- Jablká pouladajte na vymastený plech
- Nastrúhajte marcipán a zmiešajte s nastrúhanými jabklami, orechami a likérom, poriadne premiešajte
- Zmesou naplňte vydlabané jabĺčka
- Pečte 25–30 minút
- Podávajte v hlbokom tamieri, k jabĺčku pridajte kopček zmrzliny s orechami a posypte mletou škoricou, ozdobte orieškami
- 1 porcia obsahuje 670 kcal
- celková príprava: 50 minút