Päť tipov pre vašu chladničku

Pre zachovanie kvality uskladnených potravín a úsporu energie na ich chladenie, treba obsah chladničky pravidelne kontrolovať.

07.05.2016 17:00
chladnička, skladovanie potravín Foto:
Aspoň raz mesačne všetky potraviny v chladničke prezrite.
debata

1. Zvyšky hotových jedál nechajte vychladnúť, kým ich umiestnite v chladničke. Ak to neurobíte, teplota v chladničke stúpne a na chladenie sa následne spotrebuje viac energie.

2. Ak zvyšky jedál pred odložením do chladničky zabalíte do fólie, zostanú dlhšie čerstvé. Zároveň zabránite šíreniu prípadných choroboplodných zárodkov z pokazených potravín.

3. Najmenej raz mesačne všetky potraviny v chladničke prezrite a vyhoďte tie, ktoré sú po dátume spotreby, zapáchajú alebo zmenili svoj vzhľad či konzistenciu. Chladničku treba poumývať zvnútra, celkom na to postačí vlažná octová voda, je účinná a zároveň ekologická.

4. Aby sa v chladničke nešíril zápach, vložte do nej v otvorenej nádobe mletú kávu.

5. Chladničku neprepĺňajte! Okolo každej potraviny by malo byť dostatok miesta na prúdenie studeného vzduchu.

Článok vyšiel v novej ženskej prílohe Pravdy – v magazíne MiA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chladnička #skladovanie potravín #ženský magazín MiA

+ Malé zmeny v stravovaní môžu priniesť zlepšenia vo vašom zdravý.
Dokončite si svoju prácu, až potom môžete mať...

+ Pozor na príliš studené nápoje, mohli by vám uškodiť.
Je len na vás akou cestou sa vydáte, nikdy nie je na nič...