Ochutené maslo zlepší grilovanie

Najmä grilovanej zelenine a hubám, ale aj mäsu alebo rybe pomôže k výraznejšej a ešte lahodnejšej chuti kúsok ochuteného masla, ktoré sa na grilovanej pochúťke rozpustí a zo záhradnej grilovačky sa stane ozajstný kulinársky zážitok.

05.08.2015 17:00
bylinkové maslo, grilovanie Foto:
Bylinkové maslo zvýrazní chuť grilovaného mäsa.
debata

Bylinkové maslo

125 g masla, 1 PL kyslej smotany, 3 PL byliniek, 2 PL citrónovej šťavy, soľ, čierne korenie
Najprv zo zmäknutého masla a z kyslej smotany vyšľaháme penu, primiešame čerstvé posekané bylinky (tymian, bazalku, majorán a podobne) a citrónovú šťavu. Na záver bylinkové maslo osolíme a okoreníme.

Píniové maslo

100 g nesolených píniových jadier, 100 g zmäknutého masla, 1 kl obľúbeného koňaku, biele korenie, soľ
Píniové jadrá roztlčieme s niekoľkými kvapkami vody v mažiari alebo rozdrvíme v mixéri. Maslo vymiešame tak, aby vznikla pena, zmiešame s drvenými jadrami a ochutíme koňakom, bielym korením a soľou.

Pažítkové maslo

250 g mäkkého masla, pažítka, soľ, mleté čierne korenie, štipka nastrúhaného muškátového orieška
Z masla, soli, korenia a z muškátového orieška ušľaháme krém. Pažítku umyjeme pod studenou vodou, osušíme a nasekáme. Vmiešame do ochuteného masla, naplníme misku a necháme hodinu v chladničke.

Orieškové maslo

100 g masla, 50 g vlašských orechov, 1 kl medu, 1 kl hruškovice, soľ, mleté čierne korenie
Zo zmäknutého masla ušľaháme hladkú penu. Orechy rozmixujeme v elektrickom mixéri a pridáme k vymiešanému maslu. Potom primiešame med a hruškovicu, osolíme a trochu okoreníme čiernym korením.

Cibuľové maslo

menšia cibuľa, 100 g zmäknutého masla, 1 kl worcesterskej omáčky, soľ, mleté biele korenie
Cibuľu olúpeme a nastrúhame najemno. Nastrúhanú cibuľu dobre premiešame so zmäknutým maslom a worcesterskou omáčkou. Cibuľové maslo dochutíme soľou a korením, podávame dobre vychladené.

Cesnakové maslo

250 g pravého masla, 4–5 strúčikov cesnaku, stredne veľká cibuľa, mleté čierne korenie, štipka soli
Zo zmäknutého masla vymiešame penu. Olúpané strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno spolu s očistenou cibuľou, zmes zapracujeme do maslovej peny. Ochutíme soľou, korením a dáme do chladničky stuhnúť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #bylinky #grilovanie #ochutené maslo #oriešky

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...