Sezóna špargle sa ešte nekončí! Viete ju pripraviť gratinovanú?

Chutnú špargľu si môžete pripraviť na veľa spôsobov. Vyskúšajte nový recept.

27.05.2015 13:00
debata

Gratinovaná špargľa s údeným syrom, žĺtkovou omáčkou a restovaným špenátom

recept Michala Hečka zo Signature Restaurant, Bar & Lounge, hotela Mercure Bratislava

Gratinovaná špargľa s údeným syrom, žĺtkovou... Foto: hotel Mercure
Gratinovana spargla Gratinovaná špargľa s údeným syrom, žĺtkovou omáčkou a restovaným špenátom.

Potrebujeme:

  • Zväzok zblanšírovanej špargle (asi 3 cm zospodu zrezanej) približne 0,5 kg
  • Hrsť nastrúhaného údeného oštiepku
  • 100g baby špenátu
  • 1 strúčik cesnaku
  • Šťava z ½ citrónu
  • Soľ
  • Korenie
  • Biele víno 3 PL
  • 3 žĺtka
  • 200g masla

Ako na to?

  • Na začiatok si pripravíme prepustené maslo. Zohrejeme ho, necháme odstáť, aby sa oddelilo a zlejeme iba čisté maslo bez syrovátky.
  • Žĺtkovú omáčku si pripravíme tak, že v miske nad vodným kúpeľom šľaháme žĺtka, víno a trošku citrónovej šťavy a postupne pomaly pridávame prepustené maslo (teplé), kým nevznikne hustá penovitá omáčka, dochutíme soľou a korením.
  • Na tanier uložíme orestovaný špenát na cesnaku (restujeme na rozpálenej panvici iba pár sekúnd), dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Poukladáme zblanšírovanú teplú špargľu, prelejeme omáčkou a zasypeme údeným syrom. Pre efekt zagratinujeme s kuchynským horákom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #špargľa #syr #omáčka

+ Nepite, v ničom vám to neprospeje, pozor aby nebolo príliš neskoro.
Vaše finančné ciele sú na dosah, pokračujte...

+ Neseďte doma pri monitore, dosť času pri ňom predsa trávite v škole.
Premýšľajte o dlhodobej kariére, finančný...