O to viac si na ňom pri obrazovkách pochutnáme. Ako náplň môžeme použiť mäso, údeninu, zeleninu, syry či iné plnky. Každá náplň by mala byť dostatočne hustá, aby počas pečenia nevytekala.
Pečivo s mäsovou náplňou
Môžeme využiť rôzne zvyšky vareného, duseného alebo pečeného mäsa, ktoré pomelieme alebo nasekáme najemno a dochutíme cibuľou, cesnakom či korením. Neprekáža zmiešanie dvoch alebo viacerých druhov mäsa.
Pečivo s údenou náplňou
Údenina je nielen obľúbenou náplňou, ale rýchlo a dobre sa s ňou pracuje. Môžeme využiť plátky alebo kocky šunky, anglickej slaniny alebo salámy, kúsky párkov, klobás alebo špekáčikov, prípadne krémovú paštétu.
Pečivo so zeleninovou náplňou
Použiť môžeme rôzne druhy zeleniny, najmä v podobe zmesí. Do slaného pečiva sa hodí predovšetkým cibuľa, pór či cesnak. Mäkšie druhy zeleniny radšej vopred v zmesi podusíme a zmes dostatočne zahustíme.
Pečivo so syrovou náplňou
Aj syry, najmä tie s trochu výraznejšou chuťou, sú dobrou náplňou. Môžeme ich využívať v plátkoch, kúskoch alebo strúhané či rozdrvené. Chutné sú aj doplnené ďalšími prísadami, predovšetkým údeninou alebo zeleninou.
Pečivo s tvarohovou náplňou
Pečivo môžeme plniť aj pikantne dochuteným tvarohom a takmer neprebernými druhmi tvarohových nátierok, kde jedinou podmienkou je dostatočná hustota náplne. Chutná je domáca plnka v podobe peny z masla, žĺtka a tvarohu.
Pečivo s hubovou náplňou
Osobitú chuť najmä v hubárskej sezóne má hubová plnka z nasekaných hríbov, ktoré podusíme domäkka na oleji, pridáme šalotku a pór, prelisujeme do nej olúpaný cesnak a zahustíme múkou. Mimo sezóny použijeme šampiňóny.