Podľa Oňovej receptov varí aj Beňačková! Ale tento jeden je... Niekdajšia hlásateľka si ho nevie vynachváliť

Varenie je pre Gizku Oňovú roky vášňou. Jej recepty obľubuje nielen jej rodina, ale aj priatelia.

10.11.2022 14:00
Oňová Gizka Foto:
Varenie je pre Gizku Oňovú roky vášňou.
debata

V týchto dňoch známa speváčka a televízna svokra pokrstila ďalšiu kuchársku knihu, pri tvorbe ktorej spojila sily so známym šéfkuchárom Petrom Vargom. Novinka sa tak nesie v duchu súboja, či skôr lahodného spájania retro a moderných receptov.

Krst kničnej novinky Gizka a Peter spolu v...
Krst knižnej novinky Gizka a Peter spolu v...
+4Krst knižnej novinky Gizka a Peter spolu v...

Ako však priznala sama Oňová, nie pri všetkých nápadoch z novinky Gizka a Peter spolu v kuchyni nastala okamžitá zhoda. Napríklad pri veľkosti ponúkaných porcií. „Ja si predstavujem, podľa starých zvykov, že tanier musí byť naložený a plný, nech sa každý naje do sýta. Ale teraz sa to nenosí, treba tam nechať viac priestoru, aby jedlo vyzeralo na tanieri vkusne, no mne sa stále zdalo, že toho jedla je na tanieri málo,“ opísala Oňová.

zväčšiť Krst knižnej novinky Gizka a Peter spolu v... Foto: Fortuna Libri
Peter varga Krst knižnej novinky Gizka a Peter spolu v kuchyni, moderátorka Katka Brychtová a šéfkuchár Peter Varga.

Šéfkuchár Peter Varga, ktorý prežil 15 rokov v Írsku, kde pracoval na pozícii šéfkuchára jedného z najlepších hotelov a na jeho jedlách si pochutnali hviezdy ako Beyoncé, Jennifer Lopez či Mel Gibson, je od Gizky Oňovej o generáciu mladší a varí moderným spôsobom. V jeho receptoch sa nájde veľa rozmanitého korenia a „nových“ surovín, tiež používa iné postupy, ktoré sú časovo oveľa menej náročné ako tie tradičné. Gizka Oňová vývoj v gastronómii uznáva a rešpektuje, prikláňa sa však ku klasickým jedlám, ktoré jej pripomínajú detstvo a ktoré varí celý život. Nová kniha plná receptov zo spoločnej kuchyne Gizky Oňovej a Petra Vargu tak dokáže presvedčiť, že retro a moderná kuchyňa k sebe dokonale pasujú.

zväčšiť Speváčka a herečka Gizka Oňová (vpravo) a... Foto: Fortuna Libri
Nora Beňačková Speváčka a herečka Gizka Oňová (vpravo) a televízna hlásateľka Nora Beňačková.

Dvojica knihu uviedla do života v jednom z bratislavských kníhkupectiev, jej krstnými rodičmi sa stali Kvetka Horváthová a Tomáš Juríček z Telerána, v ktorom bývajú Oňová aj Varga častými hosťami. Medzi pozvanými sa objavili priatelia Oňovej z umeleckej brandže ako Katarína Brychtová, ktorá krst moderovala, speváčka Maja Velšicová, režisér Svetozár Sprušanský, hlásateľka Nora Beňačková a ďalší. Beňačková po krste priznala, že na jeden recept Oňovej nedá dopustiť. „Podľa jej receptu robím Štefanské kura, ktoré sa u nás podáva počas sviatkov, 26. decembra. Je senzačné, všetkým ho odporúčam, recept je z jej predošlej knihy s názvom Gizka radí: varte doma.“

Video
Nemáte veľmi radi tekvicu? Aj šéfkuchár celebrít Peter Varga bol na tom podobne, ale presvedčil sa, že keď ju správne pripravíte, je veľmi chutná. Skúste tento skvelý a jednoduchý recept, ktorý nám prezradil.
Video
V čom je tajomstvo kapusty s mäsovými guľkami Gizky Oňovej nám prezradí v tomto videu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nora Beňačková #Gizka Oňová

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...