Nemáte chuť na sex? Tu sú 4 najčastejšie príčiny

Nie vždy to ide ľahko. Niekedy sú dni, kedy si na sex ani nepomyslíte. Je to prirodzené. Problém a to ako pre samotnú ženu, aj pre vzťah prichádza vtedy, ak sa chuť na sex vytratí na dlhé obdobie, alebo prakticky neprichádza vôbec. Pritom stačí niekoľko zmien a chuť sa môže vrátiť veľmi rýchlo.

15.04.2024 09:00
sex, pár, vášeň, láska, hádka, problémy
Aj ženy majú svoje túžby, chute a očakávania.
debata

Vaše potreby ostávajú bokom

Aj ženy majú svoje túžby, chute a očakávania. A často zvyknú plniť len tie partnerove. To samozrejme na radosti zo sexu nepridáva a ak je to váš problém, na rade je úprimný rozhovor. Keď sa totiž muž snaží čo najrýchlejšie dosiahnuť len svoj cieľ, tak žena vycíti, že je jej potešenie druhoradé a o sex tým pádom stráca záujem. Muž by mal v posteli myslieť aj na svoju partnerku a naučiť sa prežívať s ňou vášeň a lásku aj pri sexe, čím ich nielen sexuálny vzťah oživí. Niekedy mu stačí len o túžbach povedať. Verte, že ich splní radšej, ako keby ste mu mali naordinovať celibát.

Viac oddychujte

Ak má žena veľa práce, málo odpočinku a obmedzuje spánok, tak za krátku dobu sa to na nej podpíše veľkou únavou a nechuťou k sexu. Sex nám v strese jednoducho nechutí. Ak bude odpočinutá, tak je zrejmé, že sa prístup k milovaniu zmení. A skúste to na obnovenie vášne aj inak. Sex po dlhšej pauze sa trochu podobá prvému milovaniu. Preto dlhšia predohra plná nežností a bozkov bude v takom prípade rozhodne na mieste.

oddelené postele, vzťah, pár, konflikt Čítajte aj Ako naštartovať vo vzťahu stratenú túžbu? Tieto zmeny bude musieť spraviť každý

Necítite sa dobre vo vlastnom tele

Pokiaľ sa žena nemá rada a nepáči sa sama sebe, potom si nepripadá príťažlivá a sex si nedokáže užiť. Ženy občas majú skrátka obdobie, kedy sa sami sebe nepáčia, hoci sú krásne. V takých dňoch potrebujú svojho partnera, ktorý ich uistí a dodá im sebavedomie, ale zároveň im nechá aj čas pre seba. Naordinujte si chvíle samoty, vo vani, pri relaxe, meditácii, cvičení a chuť sa vám vráti sama od seba.

Pozor na antikoncepciu a lieky

Ak sa vám chuť na sex vytratila náhle po zmene antikoncepcie, alebo nasadení liekov, je na mieste sa aj o tomto poradiť s lekárom. Je to vedľajší účinok ako každý iný a treba o ňom hovoriť. Niektoré lieky môžu ženám zamávať s hormónmi natoľko, že ich zrazu prejde chuť na akúkoľvek sexuálnu aktivitu. Stačí zmena a príde zmena aj do postele.

Pozrite si tiež:

Bola som taký buldozér, syn ma zmenil, hovorí herečka Barbora Švidraňová

Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lieky #oddych #libido #túžba #hormóny #atraktivita #hormonálna antikoncepcia #príťažlivosť #sexuálna energia #chuť na sex #nechuť na sex

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....