Úľava od nafúknutého bruška. Domáce recepty, ktoré fungujú

Pocit nafúknutého brucha trápi hlavne nežné pohlavie. Vie znepríjemniť celý deň a dokonale zlikvidovať plány na príjemne strávený, či dokonca milostný večer. Aj na tento problém však existuje riešenie a mnoho z receptúr si viete pripraviť aj doma, prakticky okamžite.

24.04.2024 06:00
črevá, brucho, brušné problémy Foto:
Hľadáte vhodné riešenie na nafúknuté bruško a súčasne aj zahnanie hladu?
debata

Problém, ktorý potrápi

Pocit nafúknutého brucha je často spojený s nadúvaním, plynatosťou a nepohodlím. Príčinou môže byť mnoho faktorov, vrátane stravovacích návykov, stresu, nedostatočného pohybu alebo dokonca niektorých zdravotných problémov. Existuje však niekoľko účinných spôsobov, ako tomuto nepríjemnému stavu predchádzať a ako ho zmierniť. V prípade, že nič nezafunguje a problém je dlhodobý, je na mieste navštíviť lekára. V mnohých prípadoch však dobre zaberú práve babské recepty.

Voda a citrón

Správny a hlavne dostatočný pitný režim je nevyhnutne dôležitý na odstraňovanie nadbytočného sodíka. Následkom toho by vám malo spľasknúť bruško. Celkovo však dostatočný príjem vody podporuje správne trávenie a zabraňuje zápche, čo môže byť jedným z faktorov spôsobujúcich nafúknuté brucho. Nezabúdajte, že veľa vody sa nachádza aj v potravinách. Ideálna je napríklad cuketa a jedlá z nej. Pokiaľ si k vode ešte pridáte plátok citróna, celkovo upokojíte celý tráviaci systém.

Kefír

V súčasnosti si radšej kúpime probiotiká, ako pijeme kefír, ale oplatí sa vrátiť k starej dobrej tradícii. Naše staré mamy na kefír nedali dopustiť. Okrem toho, že posilňuje imunitu, obsahuje zdraviu prospešné baktérie. Tie dajú vaše trávenie a črevá dokopy. Kefír nie je zázračná tabletka, po ktorej vám na počkanie spľasne brucho, no dlhodobým pitím sa tohto problému dá prakticky úplne zbaviť.

hodinky, žena, tréning, technológie Čítajte aj Ako si zvýšiť sebavedomie? Návod, ktorý môžete aplikovať ihneď

Banány

Hľadáte vhodné riešenie na nafúknuté bruško a súčasne aj zahnanie hladu? Dajte si banány. Patria k potravinám, ktoré sú veľmi sýte. Pokiaľ ich však do svojho jedálnička zaradíte v primeranom množstve a ideálne dopoludnia, nepriberiete z nich. Vďaka tomu, že sú plné vlákniny, napomáhajú s lepším odvodňovaním. Ak si ich dáte na desiatu, tak znižujete pravdepodobnosť večerného výskytu nepohodlia vo vašom črevnom systéme.

Kvasené uhorky

Ukazuje sa, že ani mnoho moderné preparáty nemajú na staré dobré overené recepty. Príkladom sú kvasené uhorky, ktoré sa vytratili z našich tanierov a o to viac trpíme na problematické trávenie. Kyslé uhorky pomáhajú ničiť zlé baktérie v tele, teda hlavne v čreve. Ak trpíte nadúvaním, alebo vás dokonca trápi hnačka či zápcha, siahnite po nich. Pravdepodobne budete s výsledkom veľmi spokojná už po pár dňoch.

Rajčiny

Patria k veľmi zdravej zelenine, ktorá má mnoho antioxidantov, protirakovinové účinky a vie si poradiť aj s nafúknutým bruškom. Obsahujú zdraviu prospešné látky, ktoré zbavujú telo sodíka a navyše regulujú chuť do jedla. Ako bonus sú málo kalorické. Takže ak sa snažíte zhodiť nejaký ten kilogram, budú vám aj v tomto smere skvelým pomocníkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #pitný režim #trávenie #vláknina #banány #paradajky #kefír #rajčiny #zdravý jedálniček #kvasené jedlo #nafúknuté brucho #nafúknutosť

+ Nemeňte svoju rutinu, nie je pre vás vhodný čas na zmenu.
Rozvoj osobných zručností otvorí dvere k prosperite....

+ Zdravý životný štýl vás nabije energiou a šťastím.
Robte maximum čo sa dá, nebuďte lenivý urobiť nevyhnutné....