Ovisnuté bruško? Zbavte sa ho s jedlom. Ako? Vyberajte správne!

Ovisnuté bruško, tuk ukladujúci sa do záhybov, ktoré prekypujú z nohavíc či obopnutých topov. Dá sa s tým bojovať?

01.12.2015 11:00
Brušný tuk sa nám ukladá aj kvôli tomu, akým... Foto: ,
Brušný tuk sa nám ukladá aj kvôli tomu, akým spôsobom konzumujeme.
debata

Niekedy je pravdou, že genetika nepustí – že skrátka ukladanie brušného tuku má niekto geneticky zakódované viac a niekto menej. Ale tiež platí, že pokiaľ sa budete stravovať zdravšie, plnohodnotnejšie, vyhnete sa aj tomu, aby sa vám hromadil tuk práve v kritických partiách.

Podľa odborníkov z Veľkej Británie, na ktorých sa odvoláva Daily Mail, by ste mali v boji s brušným tukom tasiť nasledujúce zbrane:

1. Vajíčka na raňajky

Neoplatí sa vynechávať ranné jedlo – telo si to uvedomí a pri následnom prijímaní pokrmov si tukovú zložku uloží do zásob okolo bruška. Ak skonzumujete na raňajky vajíčka, dostanete do tela bielkoviny a dôležité vitamíny a látky, ktoré pomôžu bojovať s chuťou na sladké a tiež vytvoria energiu na niekoľko hodín.

2. Jedlo každé tri hodiny

Pravidelne a v menších porciách – ak jedávate takto, šanca, že sa vám bude tuk ukladať okolo drieku, je menšia. Samozrejme, musíte dbať na zdravé zloženie jedálnička a tiež dostatočný pitný režim.

3. Nasýtené mastné kyseliny

Zdravé tuky sú dôležité. Pomáhajú totiž zlepšiť funkciu metabolizmu, regulujú hladinu cukru v krvi a zlepšujú proces chudnutia (samozrejme, ak to s nimi nepreháňate). Určite však do jedálnička zaraďte pokrmy ako orechy, semená a mastnejšie ryby ako makrela či sardinka.

4. Bielkoviny v každom jedle

Pridávajte bielkoviny aj k jedlám, v ktorých dominujú karbohydráty. Dokážete tak regulovať a spomaliť vstrebávanie energie z cukru, čím sa zníži vaša chuť na sladké a zároveň budete mať menšiu chuť na ďalšie jedlo.

5. Jedzte jogurt, alebo probiotiká

Mliečne výrobky so živými kultúrami udržia váš zažívací systém a trávenie v pohotovom stave. Ak nemáte rada jogurty či acidofilné mlieka, stavte na probiotiká v tabletách, ktoré tiež pomáhajú k obnove črevnej mikroflóry a lepšiemu tráveniu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #jedlo #tuk #bruško #ukladanie tuku

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...