Vyhnúť sa prechladnutiu? Aj dobrým sexom!

Chrípka a prechladnutie je na každom kroku. Všetci poznáme aspoň jedného, koho práve skolila. Ako sa týmto „dvojičkám“ vyhnúť?

08.10.2015 07:00
sex, spánok Foto:
Aj tým, že si užívate sex, môžete predísť prechladnutiu.
debata (1)

Teplé ponožky, rukavice, aby sme nepreniesli víry a baktérie k slizniciam, slaný kúpeľ nôh, pobyt na čerstvom vzduchu, lipový či zázvorový čaj… To všetko už poznáme. Tu sú ale ďalšie tri úžasné tipy, ktorým môžete v tomto období venovať pozornosť.

Striedavá sprcha

Je dôležitá a mali by ste ju zaradiť do svojho životného štýlu. Sprchujte sa, či je leto, jar, jeseň, alebo zima… No dbajte o to, aby ste sprchovanie ukončili studenovou vodou. Práve tá sa postará o to, aby sa váš imunitný systém posilňoval. Navyše, ak ste mali problém so spánkom, je možné, že aj ten sa upraví.

Spite dostatočne

Ak budete dostatočne spať, môžete sa prechladnutiu či chrípke dokonca vyhnúť. Vedci z pittsburgshej univerzitz Carnegie-Mellon skúmali, ako negatívne môže nedostatok spánku poškodiť imutnitný systém. Kto spí menej ako sedem hodín, podľa výsledkov skúmania prechladne trikrát tak rýchlo, ako ten, čo spáva denne osem hodín. Dokonca aj malé zdriemnutie popoludní, ak si ho môžete dovoliť (povedzme, že pracujete z domu), už môžete pre svoje telo spraviť niečo dobré.

Užívajte si sex

Aj tento „trik“ sa postará o to, aby ste sa prechladnutiu vyhli. Podľa švajčiarskych imunológov je sex imunitnou bombou. Treba ho však praktizovať aspoň dvakrát týždenne. Imunita sa zlepší o 30 percent. Dôvodom je, že bezprostredne po orgazme sa zvýši hladina „prirodzených zabíjačov“ v krvi o 150 percent. Rozpoznajú infikované bunky a zničia ich. Dobrou správou tiež je, že hoci si pri bozkávaní vymeníme milióny baktérií, zdá sa, že sa týmto spôsobom nemôžeme infikovať. To zas objavili britskí vedci z univerzity v Cardiffe.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sex #chrípka #prechladnutie #imunitný systém #spánok #striedavá sprcha

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...