Čo robia štíhli ľudia inak?

Kalórie nepočítajú a po návšteve reštaurácie sa nevážia. Čo ešte robia štíhli ľudia inak?

28.07.2015 09:30
detoxikácia, zelenina a ovocie, úprava stravy Foto:
Počúvajte svoje telo, napovie vám.
debata

Aj vy poznáte vo svojom okolí ženu, ktorá diéru nedrží, zje, na čo má chuť a predsa je štíhla ako prútik? Iste, aj gény za to môžu. Ale okrem nich aj zopár zásad, ktoré sú pre štíhlych ľudí celkom prirodzenou súčasťou ich života.

Doprajú si

Štíhli ľudia si nezakazujú stále dookola niektoré potraviny. Doprajú si, na čo majú chuť. Ale keď už siahnu po čipsoch či zmrzlinovom pohári, jedlo si vychutnajú, nejedia v strese a vedia, kedy majú dosť. Vychutnajú si to a na istý čas majú zasa pokoj.

Nevážia sa

Po návšteve reštaurácie neutekajú domov a nepostavia sa s obavami na váhu. O kilo menej či viac… na tom im nezáleží. Ak je niekto spokojný s tým, ako vyzerá, nemusí sa neustále kontrolovať. Kolísanie hmotnosti u väčšiny ľudí vyvoláva jediné – frustráciu. A tá potom vedie aj k tomu, že smútok zajedáme. A priberáme.

O jedle nepremýšľajú zbytočne veľa

Téma potravín a stravovania sa je momentálne naozaj „in“. A je dobre, ak ľudia sledujú, čo jedia a keď nakupujú vedome. Ale nie je dobré, ak neustále premýšľajú o tom, čo jesť, kedy, počítajú kalórie a keď náhodou „prešvihnú“ denný limit, podľahnú depresii. Občas len stačí počúvať signály svojho tela, ktoré celkom presne napovedajú.

Nepijú sýtené nápoje

Ak by pili litre sýtených nápojov, už by štíhli neboli. Ide o prázdne kalórie, o ktorých si mnoho ľudí stále myslí, že „to nič nie je“. Opak je pravdou. Štíhli ľudia pijú k obedu či k večeri vodu. Ešte ste si to nevšimli?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #tipy #štíhlosť

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...