Hviezdy si pochvaľujú korzetovú diétu. Funguje?

Túžite po osom páse, ale nechce sa vám obmedzovať sa v jedení, ani v horúčavách behať? Jednoducho žiaden šport a žiadne diéty? Láka vás chudnutie v korzete?

27.07.2015 09:30
korzet, korzetová diéta Foto:
Chudnúť áno. Ale nie takto...
debata

Nemám disciplínu

Áno, diéty nie sú pre každého. Vyžadujú disciplínu, treba sa pravidelne stravovať, počítať kalórie, v niektorých prípadoch dbať na kombináciu – sacharidy s bielkovinami večer už radšej nie a podobne. Veľa, nielen celebrít robí všetko preto, aby zhodili nadbytočné kilogramy pri čo najmenšom úsilí. K tým, ktorým učarovala tzv. korzetová diéta, patrí napríklad Kim Kardashian, Amber Rose či Jessica Alba. Pochvaľujú si. Zhadzujú a zároveň im korzet pomáha formovať boky a zadok.

Ukážme osí pás

Do korzetu sa treba „navliecť“ na niekoľko hodín denne, aby si naň telo zvyklo a začalo sa samo od seba meniť. Znie to úžasne. Jessica Alba priznala, že po tejto metóde siahla po tehotenstve, aby sa dostala znovu do formy. Kim a Khloé Kardashianové „postli“ v takmer rovnakom čase na sociálnu sieť svoje selfies, aby svojim fanúšikom ukázali úzky pás, ktorý im vylisoval práve korzet.

Hrozí zrútenie, aj kŕče

Ale pozor. Ak chcete po tejto metóde siahnúť, mali by ste si uvedomiť, že vaše pľúca a rebrá budú „ťažko skúšané“ a dýchať nebude jednoduché. Sú ženy, ktoré sa zrútili, povedal doktor Christopher Ochner z nemocnice Mount Sinak pre časopis Marie Claire. Ak budete nosiť korzet dlhší čas, rebrá sa môžu zdeformovať, chrbtové svaly poškodiť a môže to spôsobiť svalové kŕče. K menšiemu zlu možno rátať bolesti hlavy, nevoľnosť či závrat, varoval doktor.

Rozhodne nefunguje!

Okrem toho niektorí odborníci tvrdia, že tento druh „diéty“ vôbec nefunguje. „Nemožno sa zbaviť tuku na jednom mieste tým, že ho stlačíme. Po chvíli znova bude – na tom istom mieste,“ povedal tiež doktor Ochner.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bolesť hlavy #pľúca #rebrá #korzetová diéta #osí pás #svalový kŕč

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...