Aj vo fitku platia pravidlá! Poznáte ich?

Ste nováčikom vo fitness centre? Tak nezabudnite na slušné vychovanie.

29.05.2015 07:00
posilňovňa, fitnescentrum Foto:
Aj v posilňovni platia nejaké zásady.
debata

Ak sa už vyberiete športovať a vaše kroky mieria do fitness centra, mali by ste sa v ňom vedieť aj správať.

Uterák na trénovanie

Kto by sa na strojoch či lavičkách nepotil… A ani vy nie ste výnimkou. Preto uterák, ktorý máte pod sebou, je nevyhnutnosťou. Ostatným rozhodne nie je príjemné, ak majú po vás cvičiť na „prepotenej“ a zapáchajúcej lavičke.

S mobilom opatrne

Aj počas cvičenia sa ľudia zvyknú sústrediť. V duchu počítajú série a opakovania, dávajú si pozor, aby cvik zvládli technicky správne. Ak niekomu začnete za chrbtom „hulákať“, pretože nepočujete niekoho na druhej strane telefónu, je to veľmi neohľaduplné.

Nepríjemný „rev“

S týmto majú problém najmä muži, ktorí akosi nevnímajú, že v posilňovni nie sú sami. „Revať“ počas zdvíhania ťažkých závaží je neprípustné a nesmierne obťažujúce.

Zápach

Oblečenie si po tréningu treba vyprať. Vybrať sa cvičiť v prepotených a zapáchajúcich veciach je naozaj „priveľa“. Ak sa necítite vy sama, myslite, aké nepríjemné je cvičiť v blízkosti takto zapáchajúceho cvičenca.

Hlasné rozprávanie

Idete si zacvičiť s kolegyňou alebo kamarátkou a tešíte sa, ako preberiete všetky novinky? Môžete, ale nie počas cvičenia na strojoch. Vo väčšine posilňovní máte bar, kde si môžete po cvičení sadnúť a občerstviť sa. A to je aj priestor na vaše „klebetenie“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fitness #zásady #posilňovňa

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...