Posledné tehotenské kilogramy sa vás držia ako kliešť?

Tu sú možné dôvody, prečo sa tehotenských kilogramov nedokážete zbaviť.

21.05.2015 15:00
chudnutie, kilogramy, diéta Foto:
Chudnutie sa nedarí?
debata

Nie všetky tehotenské kilogramy „zmiznú“ ako mávnutím zázračného prútika. Tie posledné sa držia zubami-nechtami práve v tých najproblémovejších partiách. A ich zhadzovanie je priam nekonečné. Poznáte dôvody, prečo?

Nedostatok spánku

Prvý rok dieťatka takmer nonstop stav – únava vás ničí vo dne v noci. A pre postavu to znamená jediné – priberáte. Ak ste unavená a bez energie, telo si pýta sladké, aby mohlo podať aký-taký výkon. Cukor totiž znamená okamžitú energiu. Dobrá rada preto znie: spite vždy, keď spí vaše dieťa. Bez výnimky.

Dojedáte po deťoch

I keď si poviete, že je to len pár lyžičiek, kalórie sa stále počítajú. Najmä pri rôznych kašičkách, ktoré sú plné sacharidov. Zbytky po vašej ratolesti „nezachraňujte“, myslite na svoju postavu.

Večný stres

Najmä pre mamičku – začiatočníčku sú prvé mesiace po pôrode permanentným stresom. A stres nie je práve kamarátom so štíhlou líniou. Stresové hormóny sa totiž postarajú o aktívnejšie ukladanie tuku najmä v problémových partiách ako zadok a bruško.

Nepravidelná strava

Kde sú tie časy, keď všetko išlo podľa vášho plánu! Teraz sa riadite plánom vášho pokladu. A tak päť vyvážených jedál denne je len snom, ktorý pomaly bledne. Rýchlo do seba „hodíte“ čokoľvek, čo práve nájdete v chladničke. Nie je to ani zdravé, ani teplé. Je to iba jedlé! A práve takto telu dodávate množstvo prázdnych kalórií, ktoré sa premenia na tuk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #kilogramy #materská

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...