Naozaj vás nič nepresvedčí, aby ste začali s behom?

Tu sú dôvody, prečo by ste si mali obuť tenisky a začať behať.

11.09.2014 17:00
beh Foto:
Aspoň to skúste!
debata

Spaľujete viac kalórií

Beh je najlepším spaľovačom kalórií. Neveríte? Z výskumu „Medical College of Wisconsin“ vyplýva zaujímavý fakt: Vo fitku spálite, podľa intenzity tréningu, od 500 do 700 kalórií za hodinu. Pri behu je to 700 až 850 kalórií.

Behom k super postave

Beh je skvelý nielen kvôli spaľovaniu kalórií. Pravidelným tréningom pomôžete vašej látkovej výmene, plus pravidelným a premysleným tréningom si vybudujete aj svaly, beh prospieva najmä svalom na zadku a nohách, ale profitovať bude aj vrchná časť tela.

Beh spája

Opýtajte sa vašej kamarátky, či si nechce zabehať s vami. Nielenže je to zábavnejšie, ale vo dvojici môžete nájsť aj ideálne tempo. Okrem toho ide aj o dobrú motiváciu, keď sa s niekým pevne dohodnete na tréningu, už to predsa nechcete meniť.

Behanie je jednoduché

Jedinou nevyhnutnou vecou, ktorú potrebujete, sú tenisky. A potom už môžete dokupovať ostatné maličkosti. A nemusíte mať ani žiaden zvláštny talent, veď behať dokáže každý. Tempo si viete dávkovať podľa toho, ako sa cítite.

Beh uvoľňuje

Po stresujúcom dni vám beh dokonale vyčistí hlavu. Hormóny stresu ako adrenalín či kortizol sa z krvi vyplavia. Ak skúsite navyše aj krátke šprinty, do krvi sa vám vyplavia hormóny šťastia.

Beh predĺži mladosť

Pravidelný beh spomalí proces starnutia organizmu, ako sa píše v štúdii, ktorú urobili na „Medical Center“ Stanfordskej University. Zlepší sa krvný obeh a tento jav má pozitívny vplyv aj na bunky v pokožke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #beh #tréning #pravidelnosť #porovnanie

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...