Opäť meliete z posledného? Možno to chce detox

Večná únava môže znamenať aj organizmus zahltený škodlivinami.

28.07.2014 17:00
debata

Detoxikácia znamená vnútornú očistu organizmu od škodlivých látok. Zlé stravovacie návyky, hormonálne výkyvy, stres, nadváha… Na to všetko sa treba počas detoxikácie zamerať. Keď sú škodlivinami zahltené obličky a pečeň, trpí celé telo. Koža aj vlasy sú mdlé a bez života, ovláda nás večná únava, imunita je oslabená. Celkovo telu chýba energia.

Znamená to, že na istý čas by ste sa mali zbaviť potravín, ktoré prekyslujú organizmus. Ide napríklad o mäso, syry, alkohol, bielu múku či kávu. telu týmto krokom pomôžete opäť sa dostať do rovnováhy. Tieto potraviny z jedálnička odstraňujte postupne a nahraďte ich ovocím a zeleninou.

Aby bola detoxikácia úspešná, mala by trvať aspoň dva týždne. Okrem zmeny jedálnička je potrebné piť veľa vody a bylinkových detoxikačných čajov. Po dvoch týždňoch by ste sa mali cítiť lepšie. Organizmus „odľahčíte“, čo sa okamžite podpíše pod vašu energiu. Zrazu už nebudete pociťovať nekonečnú únavu a zlepší sa trávenie. Počas detoxikácie môžete stratiť kilo až dve na hmotnosti.

Detoxikáciu organizmu môžete podporiť aj masážami, stačí napríklad masáž kefou v sprche. Ale pomôcť môže aj návšteva sauny či cvičenie jogy. Tieto aktivity podporujú prečisťovanie organizmu a vylučovanie toxínov z tela. Nezabudnite telu počas detoxikácie dopriať aj zaslúžený odpočinok, nič nepreháňajte, doprajte si kľudový režim. Pamätajte na to, že detoxikácia potrebuje istý čas, aby bola úspešná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #únava #detox #organizmus

+ Súťaživosť v zdravom duchu povzbudí váš výkon a motiváciu.
Pozerajte sa na veci s nadhľadom, prácu si nájdete, a...

+ Doprajte si niečo na čo máte chuť ale pozor na výčitky svedomia.
Vážte si, čo máte kým nie je neskoro, prácu tak...