Päť spôsobov ako od seba odohnať zlú náladu a depresiu

Zlá nálada, smútok, depresívne stavy - pre ženy 21. storočia to rozhodne nie je žiadna neznáma. Dá sa však takým stavom predchádzať?

22.04.2014 11:00
pitie, voda, pitný režim, smäd Foto:
Pitný režim je dôležitý, aby sme sa necítili unavene a mrzuto.
debata

Samozrejme, niekedy v boji s depresiou dokáže pomôcť len odborník, ale pokiaľ patríte k ženám, ktoré nepríjemný stav lapí len raz za čas, verte, že riešenie je aj vo vašich rukách. Ako sa teda vyhnúť depresívnej atmosfére vo vašom živote?

1. Spite dostatočne

Spánok je veľmi dôležitý pre fungovanie počas celého nasledujúceho dňa. Nemali by ste teda podceňovať potrebnú dobu regenrácie telesnej aj duševnej. Pozor však na tabletky na spanie. To nie je riešenie, ako vyrovnávať spánkový deficit. Ak máte problém so zaspávaním, skúste bylinkové čaje, horúci kúpeľ, alebo aromaterapiu.

2. Cvičte

Povie vám to každý tréner, každý lekár aj odborník – fyzická aktvita prebúdza v nás dobrú náladu. Po fyzickom výkone stúpa v krvi hladina hormónu šťastia.

3. Jedzte ovocie a zeleninu

Mnohé z nich obsahujú vitamíny a minerály, ktoré pôsobia v tele proti depresii, stavom úzkosti, nervozite a psychickej nepohode. Navyše sú aj ľahko stráviteľné, čo je pre naše telo (ale aj mozog) tiež veľmi prínosné.

4. Pite vodu

Pitný režim je veľmi dôležitý. Bez potrebného príjmu tekutín sa totiž cítime unavenejší, mrzutejší a celkovo máme sklony k zmenám nálady a nervozite.

5. Milujte

Mať pri sebe milovanú osobu je tiež jedna z ciest, ako čeliť stavom smútku či dezilúzie. Samozrejme, láska by mala byť opätovaná. Ale nehovoríme len o partnerovi, reč môže byť aj o vašej ratolesti, rodičoch, dobrej kamarátke – mať niekoho rád totiž zlepšuje stav mysle.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #pitný režim #depresia #spánok #spôsob ako bojovať #proti depresii

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...