Podobne ako jablkovú šupku, ani baklažánovú sa neodporúča šúpať. Treba ju zjesť, obsahuje viac vitamínov ako vnútro baklažánu.
Inštrukcie
Akosi intuitívne pochopíte, čo robiť s baklažánom a nájdete si svoje obľúbené recepty. Pripraviť ho môžete podobne, ako cuketu. Baklažán môžete piecť, zapekať, dusiť, nesmie sa však konzumovať v surovom stave. A nezabudnite ho pred pečením posoliť! Hodí sa s olivovým olejom, kozím syrom, s bylinkami a olivami.
Zdravotné účinky
Baklažán čistí pečeň. Je bohatý na vlákninu a obsahuje v sebe nejeden vitamín. Okrem B a C aj mangán, vápnik, meď, síru a draslík. Ak si potrebujete detoxikovať organizmus, kúpte si baklažán. Niečo má podobné aj s melónom, obsahuje až 92 percent vody. Baklažán je mimoriadne účinný pri trávení a úprave krvného tlaku. Má 63 kJ na 100 gramov.
Zaujímavosť
Hoci nás zvádza tvrdiť, že baklažán patrí do kategórie zelenina, v skutočnosti je ovocím, hoci nerastie na strome.