Teraz sú na rade páni! Najlepšie oblečení muži veľkolepého gala sú... Chris, Nicholas či Tom, učiť sa od nich môžu aj Slováci (a ich polovičky)

Pozornosť na seba strhávali najmä dámy, ale nie je fér, aby sme obišli aj mužských predstaviteľov sveta šoubiznisu, umenia a módy.

09.05.2024 06:34
debata
Herec Nicholas Galitzine sa na otvorení výstavy...
Herec Chris Hemsworth v kreácii Tom Ford máva...
+34Dizajnér Tom Ford.

Nedávna akcia MET Gala v New Yorku bola oslavou módy, originality či extravagancie a pre mnohých aj obrovskou inšpiráciou, ktorú je možné interpretovať či čiastočne zapojiť do bežného života. V prípade pánskej módy to platilo o to viac, že mužskí predstavitelia boli v móde striedmejší, no nechýbal im štýl, elegancia ani sexepíl. Kto sú teda najlepšie oblečení muži legendárneho eventu v Metropolitnom múzeu? V galérii nájdete pestrú plejádu, ale náš výber je nasledovný…

Chris Hemsworth

Predstaviteľ Thora mal výnimočnú pozíciu, keďže bol spoluhostiteľom večera. Ako jeden z menšiny pánov stavil na svetlé farby. Jeho krémový oblek Tom Ford ukážkovo kooperoval so zlatými šatami manželky Elsy. Hoci oblek bol trojdielny a doplnila ho aj vesta s vysokým zapínaním, celkový dojem bol ležérny, jemnú provokáciu dodávala rozopnutá hodvábna košeľa, retiazka na krku a lakované čierne čižmy.

Herec Chris Hemsworth v kreácii Tom Ford a jeho... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herec Chris Hemsworth v kreácii Tom Ford a jeho manželka Elsa Pataky. Herec Chris Hemsworth v kreácii Tom Ford a jeho manželka Elsa Pataky.

Nicholas Galitzine

Nový miláčik Hollywoodu, často označovaný aj ako jeden z najkrajších hercov súčasnosti stavil na model z dielne Fendi. Podobne ako u Hemswortha aj tu dominovala na saku výrazná fazóna a širšie chlopne evokujúce štýl 70-tych rokov. Vrchnú časť zdobila dekoratívna florálna výšivka v čiernej farbe, ktorá osviežovala na pohľad triezvy a decentný look. Galitzine tiež volil členkové čižmy ako mladistvý rebelský prvok outfitu.

Herec Nicholas Galitzine sa na otvorení výstavy... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herec Nicholas Galitzine sa na otvorení výstavy objavil v kreácii Fendi. Herec Nicholas Galitzine sa na otvorení výstavy objavil v kreácii Fendi.

Tom Ford

Je majstrom ultimatívneho pánskeho štýlu a elegancie a nesklamal ani v pondelok večer. Slávny americký dizajnér však prekvapil, keďže nemal na sebe kombináciu značky Tom Ford (ktorú pred časom predal bohatému investorovi), ale zamatové smokingové sako a čierne nohavice Saint Laurent. Nechýbali lakovky, ktoré sa nosia k predpísanému večernému white tie a black tie, osviežujúca bola kvetina na chlopni saka. Podoba 62-ročného Forda bola bez jedinej chybičky. Všetko sedelo, vyzeralo superluxusne a štýlovo.

Dizajnér Tom Ford. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Dizajnér Tom Ford. Dizajnér Tom Ford.

Damson Idris

Hra s historickými prvkami a retro štýlom fungovala v prípade čierneho obleku z dielne značky Prada, v ktorom sa objavil herec a model Idris. Dvojradové sako osviežovalo relatívne vysoko posunuté zapínanie, ktoré dodávalo celkovému vyzneniu serióznejší nádych. Idris si však vystačil len s košeľou bez kravaty a osviežil sako brošňou. Výsledok bol veľmi súčasný a elegantný.

Herec Damson Idris prišiel v značke Prada. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herec Damson Idris prišiel v značke Prada. Herec Damson Idris prišiel v značke Prada.

Charlie Hunnam

Herec, ktorý kedysi odmietol rolu vo filme Päťdesiat odtieňov sivej, zaujal v smokingu Brioni, ktorého osviežujúcim detailom bolo použitie tmavej košele a brošne namiesto motýlika. Hunnam pridal aj niekoľko závesov perličiek tesne pod krkom, čím naznačil, že zapájanie takýchto dekoratívnych prvkov do pánskej módy nie je vôbec od veci. Výsledok bol na jednotku.

Herec Charlie Hunnam na otvorení výstavy... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herec Charlie Hunnam na otvorení výstavy Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Herec Charlie Hunnam na otvorení výstavy Sleeping Beauties: Reawakening Fashion.

Jonathan Bailey Na záver ešte jedna odvážnejšia pánska podoba, postaral sa o ňu britský herec Jonathan Bailey a jeho spojenie so značkou Loewe, ktorej tvárou je. Bailey sa predviedol v dekonštruovanej bielom smokingovom saku s tmavými chlopňami, ktoré doplnilo čierne nohavice. Výrazný kvet vytvorený z látky a plastu a zdobený kryštálmi bol dekoratívnym detailom, ktorý zároveň podčiarkoval florálnu tému večera.

Herec Jonathan Bailey v kreácii z dielne Loewe. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herec Jonathan Bailey v kreácii z dielne Loewe. Herec Jonathan Bailey v kreácii z dielne Loewe.

Na slávnostnom gala sa pánov objavilo omnoho viac, všetkých si pozrite v galérii vyššie a módu ako takú nájdete tiež v bohatej galérii pod článkom.

Herečka Zendaya v prvom z jej večerných lookov...
Herečka Demi Moore bola opäť neprehliadnuteľná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #muži #najlepšie oblečení #Chris Hemsworth #Charlie Hunnam #Tom Ford #Jonathan Bailey #Nicholas Galitzine

+ Pri športe si vyberajte také aktivity, ktoré vám spevnia brušné svalstvo.
Využívanie aplikácií na zlepšenie...

+ Spoločný čas s priateľmi a rodinou je zdrojom pravého šťastia.
Dostanete vynikajúcu pracovnú ponuku, ktorú...