Čo musíte vedieť pred svadbou o partnerovi, aby ste sa nerozviedli?

Láska, zamilovanosť, či sexuálna náklonnosť nestačia na to, aby ste si s partnerom, hoci akokoľvek skvelým, vytvorili dlhoročný fungujúci vzťah. Okrem srdca bude hrať dôležitú úlohu aj rozum, preto ho pri rozhodovaní o sobáši treba vtiahnuť do hry.

08.01.2017 11:40
Marchesa - svadba - svadobné šaty Foto: ,
Ilustračné foto: Pri svadbe nie je dôležitý len výber šiat. Ale aj partnera.
debata

Otvorenosť, alebo rozvod

Kristin Davis je dlhoročná konzultantka, ktorú vyhľadávajú ľudia s problémovými vzťahmi. Na základe svojich zistení vyprofilovala niekoľko tém, ktoré je potrebné si s partnerom ujasniť pred svadbou. Ak ostanú otvorené, alebo sa na nich nezhodnete, manželstvo nie je pre vás to pravé a radšej zostanete len pri mileneckom vzťahu. Kým sa nájde niekto, komu poviete áno nielen v kostole, ale aj v dôležitých životných otázkach.

Sex

Nie je základom, ale barometrom vzťahu. Partneri, ktorí sa radi milujú, sú zosúladení a aj ich vzťah funguje bez kolapsov. V sexe sa často prejavia prvé nezhody. Zároveň neuspokojivý sexuálny život pre jedného z dvojice skôr či neskôr odpíše vzťah ako márny. Čo vedieť o sexe? Čo vás vzrušuje, čo vám robí dobre, aký postoj máte k sexu a ako často ho chcete. Nie je problém, ak máte intimity menej. Problém nastane ak jej jeden potrebuje viac. Otestovať si vzájomné libido je extra dôležité.

Rodina

Plánované rodičovstvo by malo počítať aj s veľkosťou rodiny. Ak plánujete veľa detí a partner ani jedno, narazí kosa na kameň skôr či neskôr. Pravdou je, že aj myslenie sa časom mení, ale ak sa predstavy o deťoch markantne líšia, skúste so svadbou počkať, kým sa nezladia. V opačnom prípade môže stroskotať manželstvo na otázke počtu detí. Nie je to vôbec neobvyklý scenár.

Štýl komunikácie

Nielen Kristin, ale aj doktor John Gottman si všimli, že najviac partnerstiev padá na neschopnosti komunikácie. Dokážete sa síce rozprávať, ale úroveň pochopenia je často nulová. Inak komunikujete. Niekto skôr dusí problémy v sebe, iný ich vykričí. Niekto je typ konfrontačný, druhý chce mier za každú cenu. Dvojica, ktorá komunikuje rozdielne si nemôže rozumieť v dôležitých otázkach a riešenie problémov je prakticky nemožné.

Práca a zábava

V súčasnosti je dostatočné množstvo workoholikov aj ľudí, ktorí berú prácu ako nutné zlo. Nájsť spoločnú reč je to najdôležitejšie. Podporujete sa v práci, vo výkonoch, alebo obaja radšej práci zamávate a máte iné spoločné hobby? Pozor. Ak je partner workoholik, nebude si rozumieť s niekým, kto nechápe, že aj práca môže byť zábavou. Ak sa neviete stimulovať, oceňovať a tolerovať, nezakladajte si spolu rodinu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #svadba #vzťah #partner #poznatky

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...