Päť znakov, že váš vzťah už visí na vlásku!

Je to stav, ako keď ešte neprší, ale vo vzduchu už cítiť chlad. Podobne ako počasie to majú aj vzťahy.

21.05.2016 17:00
láska, vzťah, očakávania, hádka Foto:
Vaše očakávania sa nenaplnili?
debata

Ešte fungujú, ale už vnímate, že ich životnosť je obmedzená. Čo patrí medzi prvé príznaky konca?

Zmenilo sa mlčanie

Kedysi bolo mlčať krásne, sexi, vzrušujúce, tajomné. Nepotrebovali ste slová, stačilo pár gest a dokázali ste si hodiny zamilovane hľadieť do očí. No súčasné mlčanie je plné napätia, nevypovedaných výčitiek, je nepríjemné. Pohľady v očiach sa zmenili z láskyplných na agresívne, až prepaľujúce. Hoci ide stále o ticho, rozdiel v atmosfére lásky a pred rozpadom, je citeľný.

Rozhovor za trest

Štebotanie je minulosťou. Rozprávate sa už len o pragmatických veciach, alebo radšej vôbec. Už to nie je o dopĺňaní si slov a nápadov. O plánovaní spoločných chvíľ. Slová míňate na to, kto čo neurobil, mal urobiť, čo vám nesedí a vety, ktoré vypúšťate z úst akoby boli samy zámienkou na hádky.

Unikáte

Jasným znakom, že večnosť už nie je vlastnosťou vášho vzťahu, je únik od spoločných chvíľ. Nie je podstatné všetko robiť pokope, ale treba sa vždy tešiť z vecí, ktoré vás spájajú. Vzťahy pred koncom vykazujú enormné množstvo nových záľub, uplatnení, realizácií, ktoré partneri dokážu objaviť len preto, aby mohli byť čo najďalej od súčasnej polovičky a dusného prostredia.

Nepravidelný sex

Ešte si síce pri sexe rozumiete, viete si aj dobre užiť, poláskať sa a na chvíľu pocítiť vzájomnú príťažlivosť, ale sexuálne ste od seba stále vzdialenejší. Intenzita milostných zážitkov sa značne znižuje, sex prestáva byť kreatívny, už nemyslíte na to, ako sa pomilovať, keď vidíte pri ceste prázdne odpočívadlo. Kreativita v sexe je niečo, čo ste už dlho neokúsili. Ak sex zmení svoju tvár, obvykle to je významný znak toho, že ani v partnerstve nie je všetko ideálne.

Bočíte od kamarátov

Nie je to príliš nápadné, ale zrazu akoby ste mali väčší odstup od kamarátov, ktorých ste spoznali prostredníctvom vášho partnera. Už vám nie sú tak sympatickí a rovnako ani s nimi neplánujete tráviť tak veľa času ako kedysi. Je to zvláštne, ale aj averzia voči kamarátovým partnerom a rodine hlási, že vzťah je v záverečnej rovinke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #problém #kríza vo vzťahu

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...