Dôvody, pre ktoré muži unikajú zo vzťahu!

Únik zo vzťahu nemusí znamenať definitívny rozchod. Je však jeho jasnou predzvesťou.

25.02.2016 18:00
láska, vzťah, problém Foto:
Netlačíte partnera k tomu, aby žil viac život spoločný ako ten jeho?
debata

Ak odhalíte, prečo je pre partnera vzťah lásky zrazu príťažou, máte šancu, že neujde príliš ďaleko, prípadne za inou…

Nudný život

Muži sa snažia unikať zo vzťahu, ak sa nudia. Láska vo vzťahu je nesmierne dôležitá, ale ak sa partner začína s vami nudiť, bude utekať od vás stále častejšie. Jedinou nápravou je vytýčiť si sny, priority a spoločné aktivity, ktoré prinesú do vzťahu štedrú porciu nových a dobrodružných zážitkov. Môže to pokoje zahŕňať cestovanie, spoločné záľuby pre filmy, knihy, videohry, sex… Sem – tam si s partnerom pozrite aj „vzrušujúci“ futbalový zápas a bude ho to opäť ťahať viac k vám ako od vás.

Dusí sa ako v tlakovom hrnci

Mnoho žien má pocit, že ak partner uniká, treba mu „skrátiť vychádzky“. Má to však práve opačný účinok. Muž, ktorý sa začína cítiť vo vzťahu ako vo väzení, sa snaží aj tie najmenšie príležitosti využiť k úteku. Skúste sa spýtať, či na partnera príliš netlačíte, aby žil viac život spoločný ako ten jeho. V takom prípade len čo uvoľníte zovretie, bude ako odtrhnutý z reťaze. Ak neprestanete stupňovať tlak, raz uletí a už sa ani na večeru nevráti.

Nestotožnenie sa s požiadavkami

U muža ochladne láska aj sympatie v prípade, že chcete od neho veci, pre ktoré má rozpoltené vnútro. Výchova aj srdce džentlmena mu diktuje, že milovanej žene je potrebné vyhovieť vo všetkých ohľadoch. Preto vaše požiadavky splní, no ak s nimi nie je stotožnený, je to dôvod, aby bol čoraz viac odcudzenejší a nakoniec sa stanete pre neho príťažou, ktorej sa v najpríhodnejšej chvíli zbaví.

Cíti sa ako dieťa

Už dospel, už opustil náruč svojej matky a očakáva, že sa k nemu nebudete správať ako k malému chlapcovi. Rád príjme radu ženy, ale nepáči sa mu, ak sa bude musieť podriadiť partnerskému diktátu od výberu oblečenia, cez dovolenky až po denný harmonogram v štýle, že vy aj tak viete, čo je pre neho najlepšie.

Robíte z neho horšieho

Každý má svoje muchy aj chyby. Vie o nich aj ten váš. No ak máte večnú záľubu vyhadzovať mu na oči jeho negatíva, nebodaj ho porovnávať s bývalými, známymi, či filmovými mužmi, bojovať nebude. Útek je rovnocenná taktika, ako sa vyrovnať s tým, čo sa mu nepáči.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #problém

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...