Smutné Vianoce. Ako ich zvládnuť?

Nie vždy sú Vianoce šťastným obdobím plným pokoja, radosti a najmä stretnutí s blízkou či vzdialenejšou rodinou.

21.12.2014 11:00
láska, vzťah, Vianoce, smútok Foto:
Na Vianoce nebuďte sami, zavolajte si priateľov, známych, kolegov.
debata

Život prináša aj nie veľmi príjemné a pekné situácie. K tým menej šťastným patrí aj odchod blízkeho človeka.

Rozvod, rozchod či dokonca smrť blízkeho človeka alebo jednoducho to, že všetci vaši blízky sú ďaleko a nemôžete byť s nimi. I tieto situácie vám môžu z inak krásnych sviatkov spraviť iba bolestné chvíle plné trápenia. Nemusí to však byť tak. Stačí, ak sa pokúsite podľa našich rád zvládnuť i Vianoce, ktoré nie sú podľa vašich predstáv.

Nebuďte sami

Hoc, nemáte pri sebe počas vianočných sviatkov blízkeho človeka, rozhodne nezostávajte sami. Zavolajte k sebe domov dospelé deti, rodičov, súrodencov… hocikoho s kým sa cítite dobre a chceli by ste s ním stráviť pekný deň. Viete o tom, že kolega či kolegyňa sú rovnako na štedrý deň bez rodiny, neváhajte a pozvite ich k vám. Spolu vám bude určite veselšie.

Nehrajte sa na to, že je to fajn, ak tomu tak nie je…

Je úplne v poriadku, že vám je smutno. To však neznamená, že pred ostatnými musíte „zahrať“ šťastnú tvár. Načo? I tak vám to neuveria. Ak vám je do plaču, tak si poplačte. Chcete spomínať? Robte to! Máte chuť prestrieť o jeden tanier na viac? Tak to jednoducho spravte. Verte, vaši blízki to pochopia. Myslíte si, že plakať pred deťmi by sa nemalo? Nuž, mýlite sa. Tým, že ukážete deťom svoje emócie, ukazujete im pestrosť života i to, že aj vy máte city a môžete byť smutní.

Zavolajte si priateľov, ktorí sú tiež sami

Nemôžete alebo nechcete tráviť Vianoce s rodinou? Čo vám bráni v tom, spraviť netradičný vianočný večierok pre všetkých rovnako zmýšľajúcich? Zavolajte si priateľov, známych, kolegov, spolužiakov..... obdarujte sa malými darčekmi a hlavne skvele sa zabavte.

Kúpte si dovolenku alebo wellness alebo choďte lyžovať

Jednou z možností, ako sa vyhnúť smutným Vianociam je ísť niekam mimo domu. A je úplne jedno či sa vyberiete do Dominikánskej republiky, lyžovať na Donovaly alebo sa zahrejete v príjemnom wellness pár kilometrov od vášho domu. Oveľa dôležitejšie je to, že si to užijete, zabudnete na smútok a trocha zrelaxujete telo i myseľ. Nechcete byť sami? Zoberte si so sebou kamarátku, dcéru či priateľa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #smútok #rozchod #Vianoce #priatelia

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...