Čo od muža nežiadať ani v mene lásky?

Láska nie je všemocná. Preto od nej netreba žiadať, čo nevie dať. Láska je dar, nie nástroj na dosahovanie benefitov.

18.11.2014 07:00
láska, vzťah, intimity Foto:
Každý vzťah si vyžaduje kompromisy a každý muž spraví rád kroky ústupkov.
debata

V niektorých prípadoch preto prehnané vyťahovanie karty lásky môže prehrať celý váš vzťah. Opatrne s tým, čo si budete v mene lásky od partnera pýtať.

Zmenu slovníka

Niektorí sú typmi, čo vám vyznajú lásku každú hodinu. Môže to byť ako klišé, niečo otrepané, ale pozor, muž to tak nevníma. Muži teoretici budú neustále vyslovovať slová o láske a pýtať sa na lásku aj vás, čo je prirodzené. Nežiadajte, aby bol miernejší, pre neho to bude znamenať, že nemáte záujem o jeho lásku. Väčšou skupinou sú však muži, ktorým sa z hrdla: „Ľúbim ťa,“ prediera náramne ťažko. Všímajte si jeho prejavy lásky v inom rozmere a netrvajte na slovnej rovine. Identifikujte, kam patrí váš partner a tak s ním komunikujte.

Dôkazy

Dôkaz lásky je častým kameňom úrazu medzi partnermi. Neporovnávajte prejavy lásky, ktoré dostávajú vaše kamarátky od svojich partnerov. Akoby ste tak porovnávali vášho partnera. Láska nie je veličina, ktorú možno postaviť k pravítku. Hodnotnejšie dary pre niekoho môžu znamenať menej ako pre iného maličkosti. Najhoršie na lásku je, ak vytiahnete svoju túžbu s podmienkou, že ak vás ľúbi, tak vám ju splní.

Obetu

Každý vzťah si vyžaduje kompromisy a každý muž spraví rád kroky ústupkov, kvôli úsmevu na vašej tvári. Na niektoré veci láska nestačí a ani partner sa nezriekne sám seba a svojich túžob v mene lásky. Ak budete žiadať menej kamarátov, menej výletov, menej práce, viac času ako obetu pre svoju lásku, nepochodíte. Čo nespraví spontánne, nezískate útokom na lásku. Partner akurát začne pochybovať, či mu taká láska, ktorá bolí, za to stojí.

Sex

Bolo by rozhodne hlúpe mať lásku bez sexu. Platí však vzájomne, že partneri by žiadať toho druhého nemali o niečo, čo mu v sexe nie je po chuti. Či ide o experimenty, prizvanie niekoho ďalšieho do partnerskej postele, alebo otázku intenzity, nepodmieňujte sex láskou. Je vcelku možné, že kvôli vám na sexuálny experiment pristúpi. Celkom iste to ale oslabí práve pôsobenie lásky, ktorá má byť pre sex základom, nie nástrojom na jeho dolovanie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #benefity pre vzťah #dôkaz lásky

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...