Chcete dobre jeden druhému? Hrozí kolaps vzťahu!

Znie to ako výsmech do tváre lásky. Robiť radosť a dobre tomu druhému je predsa základ vzťahu. Možno aj preto končí každé druhé manželstvo rozvodom.

16.11.2014 08:00
láska, vzťah, problém Foto:
Obete vo vzťahu ostávajú často nepochopené.
debata (2)

Staviame vzťahy na zlých základoch a preto im už do vienka nadelíme aj zlý osud. Nesprávna cesta skrátka nikdy nevedie do cieľa.

Dobro pre iného je pekná otrava

Poznáte to od detstva, keď vám mama, alebo stará mama chceli "len dobe“. Neskutočné prekliatie. Ak toto začne robiť partner, prvé dni je to ako láskavý prejav nehy, lásky a vášne. Ak to robí aj o niekoľko mesiacov, začína to byť otravné. Pre rovnaké dôvody, ako sa vám to nepáčilo u starej mamy. Jej dobro pre vás vyzeralo úplne inak, ako by ste si ho predstavovali. Ak vám to robí niekto, s kým by ste mali stráviť zvyšok života, je to dôvod pre ktorý začnete šedivieť skôr, ako by ste mali.

Obeta ktorá je nepochopená

Určite to poznáte na vlastnom živote. Porekadlo urob niekomu dobre a hneď máš nepriateľa, je pravdivejšie ako to, ktoré hovorí, že máte robiť druhým to, čo chcete aby robili vám. Vám robí dobre romantika, partner by vás rád videl na kolenách. Vy máte radi vegetariánske jedlo a partner pečenú krkovičku. Ešte stále chcete, aby partner robil vám to, čo chce aby ste robili vy jemu?

Keď dôjde trpezlivosť

Hoci ste partnera chceli potešiť, nestretlo sa to s veľkým ohlasom. To je dôvod, aby ste sa pomaly odcudzovali. Vy sa snažíte, ale druhý snahy odmieta. Ale spomeňte si na starú mamu a jej starosť, či ste dosť oblečená. Ak tatko vyzerá vzťah, hrozí kolaps.

Robte dobre sebe aj navzájom

Základ vzťahu je preto v komunikácii. Nerobte naslepo partnerovi dobre, neobetujte seba pre niečo, čo nebude adekvátne pochopené. Snažte samú seba urobiť šťastnou a povedzte partnerovi, akú úlohu má vo vašom šťastí on. Samozrejme, malo by to byť obojstranné. Vlastným šťastím zapálite vášeň a radosť aj v partnerovi a nebude to vzťah o tom, kto komu robí milosť a snaží sa ako vie, hoci ten druhý to nechápe.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #rozvod #nevera #obetavosť

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...