Milujú vaše deti Spievankovo? Táto novinka ich rozhodne poteší

Spievankovo má novú hovoriacu knihu, do štúdia si pozvalo herca Romana Pomajba.

20.08.2023 13:00
Spievankovo 20.vyrocie2 Foto:
Mária Podhradská a Richard Čanaky ako Spievanka a Zahrajko tvoria deťom rozprávkový hudobný svet.
debata

Projekt Spievankovo pripravil pre svojich malých aj veľkých fanúšikov ďalšie prekvapenie. Po úspechu prvej hovoriacej knihy Albi Kúzelné čítanie je tu pokračovanie, tentokrát na tému povolania. Tvorcovia si v nej dokonca vymysleli vtipné povolania, o ktorých nikto nikdy nepočul! Do štúdia si Mária Podhradská a Richard Čanaky pozvali herca Romana Pomajba, ktorý sa stal rozprávačom knihy a zahral si aj viaceré zvieratká.

zväčšiť Rozprávačom v hovoriacej knihe Albi Kúzelné... Foto: Spievankovo
Kniha Spievankovo Roman Pomajbo 2 Rozprávačom v hovoriacej knihe Albi Kúzelné čítanie o povolaniach je herec Roman Pomajbo. Deťom sa prihovorí aj hlasom rôznych zvieratiek.

"Tvorivý proces bol rýchly. Inšpiráciou pre tému povolania boli samotné deti, naši fanúšikovia. Poznáte to, deti sa od malička milujú hrať imaginárne hry na povolania… Je to pre ne veľmi silná téma, vďaka ktorej sa identifikujú s okolím, spoznávajú svet a túžia byť ako my veľkáči. Podporuje to ich fantáziu a predstavivosť. Tak sme aj my zatvorili oči a boli znovu deťmi a začali snívať o povolaniach… Chceli sme ukázať, že každú prácu si treba vážiť, že každá je zaujímavá a že práca môže priniesť buď výrobok, dať službu druhému alebo byť len tak, pre potešenie duše,“ vysvetlila Mária Podhradská.

Spievankovo do knihy zaradilo povolania, s ktorými sa deti bežne stretávajú od malička a pridali netradičné povolania, ktoré sa postupne vytrácajú z nášho moderného života. A pre pobavenie veľkých, malých aj rodičov vymysleli tvorcovia tretiu skupinu povolaní, o ktorých nikto nikdy nepočul. Kniha je popretkávaná množstvom piesní z repertoáru Spievankova a vyše stovkou nových skladieb.

zväčšiť Nová "hovoriaca kniha" pre... Foto: Albi Spievankovo
Kniha Albi Spievankovo Povolania Nová "hovoriaca kniha" pre deti sa venuje rôznym povolaniam.

Do štúdia si Mária Podhradská a Richard Čanaky prizvali herca Romana Pomajba, ktorý je rozprávačom knihy a zahral si aj viaceré vtipné zvieratká. "Užili sme si čas v štúdiu s Romanom Pomajbom, ktorý je nielen skvelým hercom, ale najmä človek s veľkým srdcom. S ním prišiel do knihy nový rozmer charakterov, ktorý postavičkám vymyslel. Budete ho počuť aj ako samotného rozprávača knihy. Teší nás, že si nahrávanie užil rovnako, ako my. Veľa sme sa pri tom nasmiali, jeho bobor osvetľovač je neprekonateľný,“ s úsmevom konštatuje Mária alias Spievanka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spievankovo

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...