Pridajte ju do pesto či inej omáčky
Tento trik je priam ideálny, pretože vodu z cestovín môžete použiť hneď po ich dovarení. V malom množstve ju pridajte do pripravenej pesto či inej omáčky na cestoviny. Prečo? Voda z cestovín je bohatá na škrob a soľ. Kým škrob pôsobí ako spojivo a dodáva omáčke krémovejšiu konzistenciu, soľ sa zasa postará o chuť. Postačia 4 PL, aby ste takto vylepšili vašu omáčku na špagety či penne.
TIP: Ak do vody pri varení cestovín pridáte aj chilli papričku, potom bude cestovina aj omáčka o čosi aromatickejšia.
Použite ju na pizza cesto
Namiesto vody z vodovodu použite vodu po cestovinách. Dôvod? Voda obsahuje škrob aj soľ a zachováva si chuť cestovín – tak dokáže dodať domácemu pizza cestu tú správnu chuť. Takisto už nemusíte pridávať do cesta viac soli, ak použijete slanú vodu z cestovín.
Na namáčanie strukovín
Fazuľa, hrach a šošovica – strukoviny pred varením vo vode na noc namáčame. Aj tu sa o slovo hlási voda po cestovinách. Ak ich namočíme do vody, skracuje sa následne doba ich varenia a takisto budú strukoviny ľahšie stráviteľné. Keď je totiž strukovina na noc vo vode, vonkajšia šupka sa stáva mäkšou a tým pádom aj ľahšie stráviteľnou. Namiesto vody z vodovodu môžeme použiť vodu po cestovinách, postará sa aj o príjemnejšiu chuť a arómu strukovín.