Jednoduché, lacné a účinné! Tipy do domácnosti, ktoré potešia

Opäť sa môžete naučiť čosi nové, čo pomôže v strarostlivosti o domácnosť.

30.07.2014 13:00
žena, kuchyňa, hrniec Foto:
Hrnce vyčistíte celkom jednoducho.
debata

Hrnce ako z obchodu

Šupky z jabĺk nehádžte do koša, poslúžia ako čistič hrncov. Šupky vložte do hrnca, zalejte vodou a päť minút povarte. Potom vypnite a nechajte ešte v hrnci 10–15 minút. Hrnce budú zvnútra ako nové.

Bielučké ako sneh

Trápi vás zanesené umývadlo či vaňa? Vodný kameň z nich odstránite pomocou prášku na pečenie. Handričkou naneste, pretrite a nechajte pôsobiť. Potom zmyte vodou. Práškom na pečenie vyčistíte aj zanesené špáry medzi kachličkami, použite na ich vyčistenie mäkkú zubnú kefku.

Rošt ako nový

Rošt na pečenie v rúre zostal po používaní pripálený? Je čierny nevyzerá pekne? Ľahká pomoc, stačí kúsok alobalu. Vydrhnite ním rošt, potom ešte umyte vodou a bude sa lesknúť ako nový.

Orech na drevený stôl

Zostali vám na drevenom stole jemné škrabance? Ošúpte orech a predeľte ho na polovicu. Prejdite niekoľkokrát po škrabancoch, po tejto kúre zmiznú a drevený stôl sa bude krásne lesknúť.

Červené víno na koberci

Fľaku od červeného vína sa zbavíte nasledovne: Na červený fľak nalejte trocha bieleho vína, potom utrite papierovým obrúskom. Kyseliny v bielom víne „vytiahnu“ červené pigmenty z koberca, následne škvrnu vyčistite saponátom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #čistenie #kuchyňa

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...